От х:

Днес в x:

Междузвездна ваканция: 5 милиона долара за три дни в първия космически хотел

Има спекулации, че само за път авантюристите ще трябва да дадат по 45 млн. долара

The Orbital Assembly Corporation (OAC), космическа агенция, основана от ветерани на НАСА планира да започне изграждането на Voyager Station през 2026.

Хотелът би трябвало да отвори за посетители през 2027 г. „Опитваме се да обясним на обществеността, че златната ера в космическите пътувания дебне зад ъгъла. Тя ще настъпи и то бързо“, каза шефът на компанията Джон Блинкоу.

Voyager Station ще може да настанява до 280 гости, ще разполага с ресторант, бар и фитнес студио. За да не се носят гостите из въздуха пръстеновидният хотел ще има изкуствена гравитация. Той ще се върти като виенско колело и ще използва центробежна сила, за да симулира подобна на лунната гравитация, пише National Geographic.

Туристите, които искат да посетят хотела, ще трябва да преминат през предварително обучение, тъй като за да стигнат до хотела посетителите първо ще трябва да пътуват със SpaceX Starship Shuttle. The Voyager Station вече приема първите резервации - тридневен престой ще струва пет милиона американски долара.

Според други източници, макар че все още не е ясно каква ще е цената на стаята, има спекулации, че само за път авантюристите ще трябва да дадат по 45 млн. долара. Пътуването продължава между 4 и 18 часа. Създателите на проекта обаче уверяват, че в следващите няколко години заради развитието на технологиите космическата ваканция ще стане достъпна за много по-голям кръг от хора, а не само за привилегировани милиардери.

 

Източник: trip.dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини