От х:

Днес в x:

Община Радомир се включва в националната кампания „Община без отпадъци“

Община Радомир се включва в националната кампания „Община без отпадъци“
По повод Деня на Земята Община Радомир организира почистване на всички населени места в общината. Събитието ще се случи в рамките на 2 дни – 20 и 21 април. Вече тече организация по определяне на координатори за всяко едно населено място, както и пълна логистична подготовка за осигуряване на ръкавици, чували и извозване на отпадъците.
Събитието е част от годишната кампания на Община Радомир, която ще се проведе в няколко етапа, които включват почистване и облагородяване на всяко населено място, засаждане, образователна кампания по отношение на разделно събиране на отпадъци, рециклиране и повишаване на информираността сред населението по всички теми, които касаят опазването на околната среда.
Предвижда се кампанията да продължи до 27 септември.
„Паралелно с това, Община Радомир продължава да работи в посока на осигуряване на допълнително финансиране чрез проекти и програми по Плана за възстановяване и устойчивост, Фонд за справедлив преход и други“, заяви кметът Кирил Стоев. Той добави, че за последния месец общината е подала 10 проекта за населените места по програма „За чиста околна среда“ на ПУДООС, всеки един от проектите е на стойност около 15 хил. лв.
„Направихме едно от най-големите засаждания през последните години, в което се включиха над 300 доброволци, които засадиха над 3000 фиданки на връх Националния ни празник – 3 март. Непосредствено преди това, на 02.03, целият екип се включихме в почистване на междублоковото пространство на жк. Тракия, а това само по себе си провокира десетки жители на квартала да излязат с подръчни средства и да почистят заедно зелените площи около блоковете“, сподели Стоев. Той добави, че промяна на самосъзнанието в посока по-голяма лична отговорност към околната среда е от ключово значение, затова е важно да се работи в тази посока.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини