От х:

Днес в x:

Насрочиха делото срещу Лютви Местан за 13 май

В Окръжен съд – Кърджали е образувано наказателно общ характер дело № 62/2024 г. по внесен отново от Окръжна прокуратура – Кърджали  обвинителен акт, след като с определение от разпоредително заседание, проведено на 23.11.2023 г., състав на съда прекрати съдебното производство по наказателно общ характер дело №1/2021 г. и го върна на прокурора за отстраняване на допуснати на досъдебното производство отстраними съществени процесуални нарушения, довели до ограничаване на процесуалните права на обвиняемите.

 Подсъдимият Ю.Т.А. е предаден на съд за това, че на 14.04.2019 г. при управление на лек автомобил нарушил правилата за движение по пътищата, като сам и в условията на независимо съпричиняване с Л.А.М. извършил пътнотранспортно произшествие, в резултат на което по непредпазливост причинил смъртта на едно лице – престъпление по чл. 343, ал. 1, б. ,в“ във вр. с чл. 342, ал. 1, предл. 3-то от Наказателния кодекс.

 Подсъдимият Л.А.М. е предаден на съд за това, че на 14.04.2019 г. при управление на лек автомобил нарушил правилата за движение по пътищата, като сам и в условията на независимо съпричиняване с Ю.Т.А. извършил пътнотранспортно произшествие, в резултат на което по непредпазливост причинил смъртта на едно лице– престъпление по чл. 343, ал. 1, б. „в“ във вр. с чл. 342, ал. 1, предл. 3-то от Наказателния кодекс.

 Делото е насрочено за разглеждане в разпоредително заседание за 13.05.2024 г. от 10.00 часа.

Христина Русева

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини