От х:

Днес в x:

Оръжейничката на филма 'Ръжда' е виновна за непредумишлено убийство

Оръжейничката на филма "Ръжда" Хана Гутиерез-Рийд е призната за виновна за смъртта на снимачната площадка на операторката Галина Хътчинс. Гутиерез-Рийд е отговаряла за оръжията на снимачната площадка и съдебните заседатели стигнаха до заключението, че по нейна вина сред халосните патрони е имало и бойни, съобщи Би Би Си.

Гутиерез-Рийд е заплашена от затвор до 3 г.

Украинската операторка Галина Хътчинс загина на снимачната площадка на филма "Ръжда" (Rust) в САЩ през октомври 2021 г. Изпълнителят на главната роля и продуцент на лентата Алек Болдуин репетирал движение с револвер, натиснал спусъка - и се оказало, че оръжието е заредено с бойни патрони. Куршумът убива Хътчинс и ранява режисьора на филма Джоел Соуза.

Алек Болдуин също е изправен пред съда по обвинение в непредумишлено убийство. Присъдата по делото за реквизита може да помогне на защитата му: сега адвокатите му могат да твърдят, че бойните патрони са попаднали на снимачната площадка по вина на Гутиерез-Рейд и клиентът им не е могъл да знае за това.

Обвинението е предоставило доказателства по време на процеса, че Гутиерез-Рийд е взела със себе си кутия с бойни патрони от времето на стрелба в Ню Мексико, като патроните случайно са били смесени с останалите.

В крайна сметка, твърдят прокурорите и съдът се съгласява с тях, бойните боеприпаси, в резултат на небрежността и безотговорността на Гутиерез-Рийд и на трагично стечение на обстоятелствата, се оказват заредени в реквизитен револвер, с който Алек Болдуин е пред камерата.

Съдебните заседатели стигат до присъда доста бързо: обсъждаха я по-малко от три часа.

Адвокатът на Гутиерез-Рийд заяви в съда, че обвинението не е успяло да докаже, че клиентката му е единственият виновник за смъртта на Хътчинс и че тя е била превърната в изкупителна жертва.

Сред свидетелите, които се явиха в съда, беше и директорът Джоел Соуза. Той припомни, че непосредствено след фаталната стрелба Гутиерез-Рийд е казала няколко пъти: "Съжалявам, Джоел!"

Снимките на "Ръжда" са спрени след смъртта на Хътчинс, но миналата година екипът на филма решава да ги довърши в памет на Галина, привличайки нейния вдовец Матю Хътчинс като изпълнителен продуцент.

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини