От х:

Днес в x:

В Кан уестърнът "Ръжда" търси купувачи, а Алек Болдуин - нов проект

Година и половина след фаталния изстрел срещу операторката Халина Хъчинс, уестърнът на Алек Болдуин "Ръжда" ("Rust") е на пазара в рамките на кинофестивала в Кан, където търси международни купувачи, предаде Асошиейтед прес. 

През април бяха възобновени снимките на независимо финансираната продукция, които бяха преустановени след смъртта на Хъчинс през октомври 2021 г. Вдовецът й Матю Хъчинс стана изпълнителен продуцент на филма като част от споразумение по съдебно дело за смъртта на операторката. 

На филмовия пазар в Кан, който се провежда във Фестивалния и конгресен дворец, но няма връзка с официалната програма на форума, е мястото, откъдето през 2000 г. тръгва идеята за "Ръжда". С продажбите се занимава "Гудфелас" - компания, известна преди това като "Уайлд бънд интернешънъл". 

Продукцията все още няма разпространение в Северна Америка. 

След разследване на тежкия инцидент на снимачната площадка, в края на януари т. г. прокуратурата на Ню Мексико обвини Алек Болдуин в непредумишлено убийство заради произведения от него изстрел на снимачната площадка на уестърна "Ръжда". 

Един месец по-късно той пледира невинен, а през април прокурорите оттеглиха всички обвинения срещу актьора. 

Останаха обаче обвиненията, предявени на отговорничката за оръжията на снимачната площадка на "Ръжда" Хана Гутиерес Рийд. 

"Това е безпрецедентен филм по отношение на обстоятелствата", казва продуцентът Райън Донъл Смит пред изданието "Холивуд рипортър". "Опитваме се да запазим реалистични очаквания..."
 
В Кан актьорът Алек Болдуин е резервирал друг филм, който се предлага на пазара. Той ще се присъедини към състава на "Kent State" - продукция за убийството на четирима студенти от Националната гвардия през 1970 г., протестиращи срещу войната във Виетнам в кампуса на университета в Охайо. 

Във филма, чийто сценарист и режисьор ще бъде Карън Слейд, Болдуин ще играе Робърт Уайт, тогавашният президент на висшето училище. 

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини