От х:

Днес в x:

Сериалите, които ще гледаме през март 2024 г.

The Regime, сезон 1 (HBO Max) - 3 март

Март 2024 г. идва с премиерата на политическата сатира „Режимът". В нея Кейт Уинслет се превъплащава в лидер на измислена европейска държава, която се бори да задържи властта си.

Героинята на Уинслет обитава замък с мраморни стълби и стенописи по таваните. Срещите ѝ са на дълга маса, която не отстъпва на 6-метровата маса, на която Владимир Путин посрещна Макрон след началото на войната в Украйна. 

Уил Трейси от Succession e сред сценаристите на "Режимът", така че очаквайте обилна доза ругатни и реализъм.

The Gentlemеn, сезон 1 (Netflix) - 7 март

The Gentlemеn, сезон 1 (Netflix) - 7 март

Британският режисьор Гай Ричи създаде хит през 2019 г. с криминалния си филм „Джентълмените“. Сега той се завръща, за да продължи историята с едноименен сериал от осем епизода.

Бързи лафове, хитри мошеници, борба за власт и пари - всичко това ще бъде част от екшън-комедията в типичния стил на Ричи. 

Този път Еди Халстед (в ролята красавецът Тео Джеймс) наследява семейно имение, без да подозира, че то се ползва като централа на наркокартел. Халстед се сблъсква с  ръководителя на групировката, който няма намерение да спира дейността си.

Междувременно се появяват и други измамници, които искат да сложат ръка върху част от богатството. 

Palm Royale, сезон 1 (Apple TV+) - 20 март

Palm Royale, сезон 1 (Apple TV+) - 20 март

Действието в комедийния сериал Palm Royale се развива в края на 60-те години в Палм Бийч, Флорида. Актрисата Кристен Уиг играе Максин - жена, която не иска нищо повече от това да си намери място във висшето общество.

След като напусна съпруга си и стария си приятелски кръг, Максин се стреми да изгради изцяло нова самоличност и насочва вниманието си към жените, които посещават "Палм Роял" - екслузивен клуб за елита на града.

Местните жени не я посрещат с отворени обятия, но решителността на Максин не е за подценяване. В Palm Royale участва силен актьорски състав от забележителни актьори, включително Лора Дърн, Алисън Джани, Лесли Биб, Рики Мартин, Джош Лукас и Карол Бърнет.

3 Body Problem, сезон 1 (Netflix) - 21 март

3 Body Problem, сезон 1 (Netflix) - 21 март

Създателите на "Игра на тронове" Дейвид Бениоф и Д. Б. Вайс изоставят  Вестерос, за да влязат във вселената на научната фантастика с 3 Body Problem.

Сериалът е адаптация на едноименния бестселър на китайския компютърен инженер Лиу Цъсин.

В центъра на историята е жена-астрофизик, чийто баща е брутално убит по време на Китайската културна революция през 60-те години. Военните решават да я привикат в тайна радарна база в отдалечен регион на страната. Решенията, които тя взима по време на престоя си там, се оказват ключови за бъдещето на Китай.

Manhunt (Apple TV+) - 15 март

Manhunt (Apple TV+) - 15 март

Историческата драма Manhunt разказва за убийството на американския президент Ейбрахам Линкълн и последвалото издирване на убиеца Джон Уилкс Бут

Manhunt  описва изпитанията, пред които е изправена нацията непосредствено след убийството на Линкълн. Онези, които оцеляват, правят всичко възможно да запазят и защитят идеалите на загиналия президент. Това се случва на фона на заплахите за унищожение на целия съюз.

Сериалът е базиран на книга-бестселър - "Manhunt: The 12-Day Chase for Lincoln's Killer" на Джеймс Л. Суонсън.

Damsel (Netflix) - 8 март

Damsel (Netflix) - 8 март

Оказва, че Елоди трябва да бъде пренесена в жертва заради жестоката традиция на кралското семейство да се убива невинни млади жени за изплащането на древен дълг. 

Младата принцеса отказва да се примири и прави всичко по силите си, за да отмъсти на онези, които са я поставили в този капан. 

Освен звездата от Stranger Things, в продукцията участват още Анджела Басет (от франчайза "Черната пантера") и Робин Райт ("Къща от карти").

The Girls on the Bus, сезон 1 (HBO Max) - 14 март

The Girls on the Bus, сезон 1 (HBO Max) - 14 март

Драматичният сериал The Girls on the Bus проследява четири журналистки, които получават шанс да отразяват предизборната кампания на САЩ "на първа линия".

Въпреки че започват като съпернички, момичетата бързо намират връзка между своите кариери, личен живот и пълния хаос на кампанията.

В главните роли са Мелиса Беноа, Карла Гуджино, Наташа Банъм и Кристина Елмор. 

The Completely Made-Up Adventures of Dick Turpin, сезон 1 (Apple TV+) - 1 март

The Completely Made-Up Adventures of Dick Turpin, сезон 1 (Apple TV+) - 1 март

Известен със своя чар, страхотна коса и невероятни скули, Дик не е най-умният крадец - но репутацията му на страхотен бандит го съпровожда навсякъде, където отиде.

Дик е решен да стане най-известният разбойник в цяла Англия. По пътя към "целта" той комично обикаля провинцията с бандата си, която краде каквото може. В откровено комедиен стил, Търпин гарантира, че пътният грабеж  ще е сравнително приятно изживяване за всички негови жертви. 

Spaceman (Netflix) - 1 март

Spaceman (Netflix) - 1 март

Адам Сандлър влиза в образа на астронавт, който сякаш губи разсъдъка си. Героят му в Spaceman прекарва шест месеца в самотна космическа мисия и е на ръба на лудостта. Единствената психологическа и емоционална подкрепа, която той получава, идва от гигантски говорещ космически паяк.

Това е поредна адаптация по книга - продукцията е базирана на романа "Spaceman of Bohemia" от 2017 г. на чешкия автор Ярослав Калфарж. 

Madu (Disney +) - 29 март

Madu (Disney +) - 29 март

Документалният филм Madu проследява 12-годишния Антъни Маду, който напуска семейството и общността си в Нигерия, за да учи в едно от най-престижните балетни училища в света.

След като никога не е напускал дома си извън Лагос, Антъни заминава за Англия. Той се озовава в нов свят, където най-смелите му мечти внезапно са в обсег.

Смелото пътуване е история за необикновени препятствия, докато момчето търси близост, приемане, ново семейство и предизвикателства, които биха могли да повлияят на бъдещето му.

Dream Scenario (HBO Max) - 15 март

Dream Scenario (HBO Max) - 15 март

Мечтали ли сте си да видите Никълъс Кейдж отново на екран?  Dream Scenario e за вас.

Кейдж играе ролята на професор, който незнайно защо милиони непознати започват да виждат в сънищата си. 

За една нощ героят му се е превърнал в сензация и попкултурен феномен. Когато обаче сънищата се превърнат в кошмари, отношението към него се променя. Звучи странно, нали? Определено е. 

Продукцията е дело на A24, режисьор и сценарист е норвежецът Кристофер Боргли ("Писна ми от мен"). 

Източник: boulevardbulgaria.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини