От х:

Днес в x:

„Ден на розовата фланелка“ в Гимназията по туризъм

Всяка година последната сряда на месец февруари е известна като Ден за борба с тормоза в училище. Той е познат също и като „Ден на розовата фланелка“. На този ден участниците носят розово,    за да символизират своята позиция и  неприемане на тормоза в училище.

          Всичко започва като протест срещу инцидент свързан с тормоз в едно училище в канадската провинция Нова Скотия.  Събитието е организирано от двама ученици – Дейвид Шепърд и Травис Прайс. При откриването на учебната година през септември 2007 г. в тяхното училище група по-големи ученици са се подигравали и тормозили един деветокласник, че дошъл на училище облечен с розово поло,  докарвайки го до плач. На следващия ден споменатите по-горе двама ученици решили да купят и разпространят сред съучениците си 50 розови тениски в подкрепа на тормозения техен съученик. Тази тяхна инициатива бързо става популярна сред учениците от други училища.

            Златаровци също се включиха в инициативата чрез разнообразни дейности. Членове на УС раздадоха постери в класните стаи с послание“Не на тормоза в училище“.  Изработиха табло с информация и снимки за Деня на розовата фланелка. Ученици, учители и ръководство облякоха розови тениски и пуснаха розови балони във въздуха, като казаха „Не на тормоза в училище“ . 

Това съобщиха от ръководството на гимназията.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини