От х:

Днес в x:

В 6 хасковски училища започва обновяването или изграждането на нови спортни площадки

Изображение 1 от 3

    В шест училища в община Хасково предстои да бъдат построени нови или да бъдат изцяло обновени спортните им  площадки. Това ще се случи със средства по Програмата за изграждане и основен ремонт на спортни площадки и физкултурни салони в държавните и общинските училища. Обновяването ще е в рамките на три години –до 2027 –а, съобщиха от общинска администрация.

    Одобрени са всички проекти на Община Хасково за финансиране на училища. Те са разработени съвместно с ръководствата на учебните заведения.

    Ремонтите са предвидени за: Основно училище "Христо Ботев" в с Войводово и  Основно училище "Любен Каравелов"- с Узунджово. Обновяване предстои и в Езикова гимназия "Проф. д-р Асен Златаров", Професионална гимназия по дървообработване и строителство "Цар Иван Асен ІІ "и основни училища "Св. Климент Охридски" и "Св. св. Кирил и Методий" в  Хасково.

    Общата стойност на спечеленото финансиране за спортни площадки в шестте училища е 784 295 лв., а модернизираната площ за училищен спорт на открито е 6 365 кв.м.

    По модула на програмата за физкултурни салони финансирането в размер на 1, 5 млн.лв. Сумата е за ремонта в ОУ "Никола Й. Вапцаров", където ще бъде изграден  нов физкултурен салон.  Сградата и на самото училище ще бъде основно ремонтирана по проект на Община Хасково със средства от НПВУ.

    Успехът ни в Програмата за изграждане и основен ремонт на спортни площадки и физкултурни салони в държавните и общинските училища е доказателство, че екипът на Община Хасково и директорите на училищата работим в синхрон за децата на Хасково, коментира кметът на Община Хасково Станислав Дечев.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини