От х:

Днес в x:

Записват за инициативата „Украси дърво за първи март“ в Хасково

За дванадесета поредна година Школата по етнография към Младежки център Хасково организира празничната мартенска инициатива „Украси дърво за първи март.“ Това е една от най-колоритните прояви на възпитаниците на Нели Арнаудова, която вдъхновява малки и големи творци от целия град. Благодарение на „Украси дърво за първи март“, всяка година Хасково се озарява от празничните цветове на Баба Марта.

Традицията отново ще бъде спазена с подкрепата и активността на хасковските деца. Школата по етнография кани всички училища и детски градини в Хасково да украсят с мартеници по едно дърво в централната градска част. За гимназистите е предизвикателството да разкрасят с червено-белите символи на пролетта местата на отдих на подхода към Монумент Света Богородица, както и паното в подножието на статуята. Жребий ще определи къде точно творците от училищата и детските градини ще работят на 29 февруари, за да се събуди Хасково в деня на баба Марта - 1 март, с празнична червено-бяла премяна.

„Децата на Хасково отново ще преобразим града ни с цветовете на пролетта и новото начало“, казват малките етнографи от Школата в Младежки център Хасково и очакват записвания за участие в инициативата до 23 февруари 2024 година на телефон 0889 404417 или на e-mail: neli_yc@abv.bg.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Га
    Гаргамелова
    3 -2
    16:46, 9 фев 2024
    Луд умора няма
    Тези етнографи се чудят как да оправдаят големите си заплати и хонорари
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини