От х:

Днес в x:

На 7 години тя ще е Кралица на самбата!

Бразилски съд разреши на 7-годишната Хулия Лира да оглави процесията на школата по самба Unidos do Viradouro на Карнавала в Рио де Жанейро, който започва на 12 февруари, съобщава Асошиейтед прес.

Бащата на момичето окачестви съдебното решение като „тържество на справедливостта”.

Представители на Агенцията за защита на детето вече заявиха намерение да обжалват решението на съда в правосъдното министерство на страната. Правозащитниците смятат, че не е редно седемгодишно момиче да танцува в предизвикателен костюм.

Когато 7-годишната Хулия била избрана за една от кралиците на самбата за предстоящия карнавал, правозащитници и служители от градската прокуратура поискали забрана детето да оглавява процесията, аргументирайки се, че „кралицата на самбата” обикновено се асоциира със секссимвола на карнавала, което е неприемливо за 7-годишно момиче.

Правото на Хулия да оглави процесията беше отстоявано от нейния баща Марко Лира, който е директор на школата Unidos do Viradouro. Той обещал, че костюмът на момичето няма да е прекалено откровен и през цялото време на карнавала момичето ще е под надзора на родителите си, които ще следят Хулия да не се преуморява по време на 80-минутното шествие.

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини