От х:

Днес в x:

Свиленград финансира ремонт на два кладенеца за питейна вода

Ремонт на два кладенеца за питейна вода ще финансира от бюджета си Община Свиленград, съобщиха от местната администрация.

Целта е да се предотврати недостига на вода в града и селата Генералово и Капитан Андреево.

Кладенците са собственост на община Свиленград, но са предоставени за ползване на ВиК – Хасково. Поради спешната необходимост от превантивните мерки днес се състоя извънредна сесия на Общинския съвет. Съветниците решиха да се осигурят 63 984 лева собствени средства от общинския бюджет за 2024 г. за текущ ремонт.

С предоставените от общината средства ще се извърши сондиране и продълбочаване на кладенците, а със средства на ВиК – Хасково ще се оборудват с необходимата апаратура за включването им към водоснабдителната система.

Кметът обяви, че най-бързо ремонтът може да се изпълни чрез пряко договаряне и ще приключи до месец март. Очакванията са това да повиши с 20 литра в секунда дебита или с 25% общото количество на водата, с която се захранват града и селата Генералово и Капитан Андреево. В тези села и по високите етажи на сградите в града няма достатъчно налягане и водата често спира.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини