От х:

Днес в x:

Задържаха камион с 4.2 кубика незаконни дърва, глобиха водача

Изображение 1 от 3

    Камион с незаконни дърва е задържан в гората край димитровградското село Крепост, сигнализира читател на Haskovo.net, който изпрати и снимки от нарушението.

    Около 16:40 часа на 10 януари на спешния телефон 112 е бил подаден сигнал за случая от местни жители. На място са пристигнали полицаи и служители на Държавното горско стопанство - Хасково. Те заварили тежкотоварния автомобил, натоварен с 4.2 кубика дърва, без съответните документи и марки, което означава, че трупите са добити незаконно. Там бил и водачът, който е от Меричлери. По информация на Haskovo.net, на място е имало още четирима души, които успели да избягат при идването на горските стражари и униформените. Двама офейкали в гората, а други двама избягали с лек автомобил.

    „Камионът е задържан и са съставени актове на нарушителя“, каза директорът на Държавното горско стопанство в Хасково Кирил Кирилов. Тъй като нарушението е установено в момент на превозване на дървата, все още не е установено откъде точно са били добити те, само се предполага мястото, каза той.

    Това не е единственото нарушение на незаконна сеч на дърва край Крепост, казаха местни жители, което беше потвърдено от Кирил Кирилов. Той обаче поясни, че за този зимен сезон няма издадени позволителни за сеч. Това е първото по-голямо нарушение, което е констатирано. Кирилов уточни, че в тази връзка периодично се правят проверки и установяват нарушения. Хората от селото смятат, че в случая от тази седмица, дървата не са за лична употреба, а са отсечени с цел търговия.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Лу
      Луков
      20 0
      08:54, 12 яну 2024
      Наистина май в тая държава,трябва да се върнат Крумовите закони,или поне Фердинандовите!
      • Са
        Саня
        9 0
        10:49, 12 яну 2024
        По времето на Борис гората е била свещенна
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини