От х:

Днес в x:

Номинацията на ГЕРБ за Конституционния съд е Десислава Атанасова

Номинацията ни за Конституционния съд (КС) е Десислава Атанасова. Това обяви пред журналисти в Народното събрание лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Познавате я всички, от последните девет парламента, във всички правни комисии, с изключителен юридически опит, голямо законотворчество, десетки закони, аргументира се той. По думите му в Конституционния съд думата съдия е малко условна. Там присъди не се издават, трябва голям политически, правен, юридически опит, добави Борисов. Той каза, че има много политически лица, които са били в КС. Тя ще се справи много добре, смята лидерът на ГЕРБ.

Понеже се лиших от нея, реших аз да съм председател на парламентарната група, каза Борисов в отговор на въпрос.

По думите му през годините е имало много политически фигури. Борисов даде пример с Янаки Стоилов. Според него качествата на Атанасова далеч надвишават качествата, които има като юрист Янаки Стоилов. Аз съм абсолютно убеден, че тя ще се справи добре, коментира Борисов.

За ротационните председателства се разбрахме, говорихме го преди няколко дни, когато се договорим за всички назначения, тогава ще ви уведомим, посочи той в отговор на журналистически въпрос. Тъй като КС беше пръв, всички колеги си разменихме подписите - с Кирил Петков, с Христо Иванов, Атанас Атанасов, Делян Пеевски, аз за техния кандидат и съответно - те за нашия, обясни Борисов.

 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини