От х:

Днес в x:

Ще посрещнем новата година в Хасково с над 800 новородени и изцяло ново отделение по микропедиатрия

Акушеро-гинекологичното отделение на Многопрофилната болница за активно лечение в Хасково през тази година е повече в синьо, отколкото в червено. Тази символична оцветеност се дължи на факта, че от новородените до момента 789 бебета, повече са момчетата. Проплакалите мъжки рожби са 423, а момиченцата са 366. Тази тенденция следва за поредна година.

Още две раждания се очакват през днешния ден, а до края на годината поне 20. Въпреки това през 2023 година ще има по-малко новородени, отколкото през предходната година.

Добра новина обаче е, че в началото на новата година в Хасково ще има вече изцяло обновен базово АГ сектор, съобщи изпълнителният директор на Многопрофилната болница д-р Георги Гелов.

След като през месец октомври миналата година беше открито изцяло ремонтираното и с ново и модерно оборудване Акушеро-гинекологичното отделение, през януари се очаква да бъде открито и изцяло обновеното Отделение за новородени и недоносени деца, което е с началник д-р Красимира Желязкова. От първия етаж на сградата, то ще бъде преместено на втория, където е и крилото на АГО със завеждаш д-р Ергюн Кехайов. Ремонтът вече е приключил, остава да бъде монтирано оборудването. Средствата са осигурени от бюджета на МБАЛ-Хасково.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Би
    Бива уа
    17 -9
    13:35, 21 дек 2023
    Затова жените ни ходят да раждат в Пловдив и Стара загора,тука раждат орките.
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини