От х:

Днес в x:

След 17 месеца Кубрат Пулев се завърна победоносно на ринга

Кубрат Пулев се завърна с победа на професионалния ринг, след като надви полския боксьор Анджей Вавжик с единодушно съдийско решение на галавечер в Коста Меса, Калифорния. Той постигна юбилеен 30-и успех в своята кариера, като реферите отсъдиха 99:89, 100:88, 100:88 в негова полза.

Това беше първи двубой за българина след близо година и половина

Срещата продължи всички десет рунда, като Пулев имаше категорично предимство във всеки един от тях.

"Противникът беше труден за намиране, аз година и половина не бях играл, така че ми беше нужно време. Реално трябваше да го бия още по-убедително, аз винаги искам повече от себе си и не се задоволявам с това, което съм постигнал. При така поставените условия мисля, че се справих добре, но можеше и повече", каза Пулев пред Би Ти Ви.

Той обяви, че преди срещата е бил и с температура. "Коментирахме с щаба дали трябва да се откажа от мача".

Пулев заяви, че през 2024 г. може да се бие "и за някаква титла".

"Step by step (крачка по крачка от англ.) ще видим какво ще се случи след Нова година. Мисля, че мога да направя още по-сериозен мач и защо не да се бия за някаква титла".

Пулев не се беше боксирал от лятото на 2022 г., когато загуби срещу Дерек Чисора след съдийско решение.

В същата галавечер в САЩ победа постигна и Тервел Пулев. За пръв път той се би в тежка категория.

Преди двубоя Пулев се оплака, че е бил принуден да се яви на изненадващ допинг тест. Българският боксьор е опитал да убеди органите да бъде тестван след двубоя, но по думите му "е бил заплашен, ако не изпълни нареждането, мач да няма".

Българинът беше и с рекордно тегло от 116 килограма.

Мачът беше 33-ти в кариерата на Пулев. Той е с баланс 30-3, като 14 от победите му са с нокаут. Съперникът му Вавжик, който е на 36 години, допусна трето поражение на професионалния ринг. Полякът е с 34 победи.

В началните рундове Пулев не изненада, като държеше дистанция от Вавжик и опитваше да пласира прави удари. В четвъртия рунд българинът тръгна малко по-смело в атака и нанесе няколко точни попадения в главата на съперника си.

По-силен рунд за Пулев беше шестият, в който той взе още по-сериозно предимство. От началото българинът притисна Вавжик и му нанесе силен десен прав. В края на рунда полякът беше свален и в нокдаун, който се получи и при залитане на Вавжик.

В осмия рунд Пулев свали съперника си в още един нокдаун. Той беше уцелен с дясно кроше, след което залитна и Пулев го прати на земята с нов удар. До края на тази част обаче българинът нямаше шансове за ново попадение.

Виждайки, че има отчетливо предимство към края на мача Пулев стана още по-активен. Той започна да пласира и по-различни удари. В последния рунд българинът потърси нокаут, но нямаше възможност да събори Вавжик.

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини