От х:

Днес в x:

Кубрат Пулев: В супер форма съм, готов да направя България световен шампион по бокс

Кубрат Пулев даде съвместна пресконференция в София заедно със следващия си съперник - Махмуд Чар от Германия. Българският боксьор ще се изправи срещу носителя на титлата в тежка категория на WBA на 30 март в българската столица.

41-годишният Пулев, който на няколко пъти в професионалната си кариера бе претендент за световната титла, познава Чар добре, тъй като в един период от кариерите си и двамата бяха представлявани от немската промоутърска фирма "Зауерланд".

Битката помежду им ще се проведе в "Арена София".

"Ще бъде невероятно събитие. Имаме привилегията да се състои в България, като правим и невъзможното, за да стане това факт. Работим да има една невероятна галавечер, която да остане в историята", каза Пулев на пресконференцията.

"Като спортист ще се изправя срещу един сериозен противник, който има доста опит и много тежки битки. Подхождам с респект и уважение към него. Бъдете сигурни, че ще излезна в една супер форма, а оттам нататък - каквото Господ е отредил. Ще направим всичко възможно да зарадвам България и да направим България световен шампион по бокс", добави още Кобрата.

Чар припомни, че с Кубрат са били заедно в "Зауерланд" и че още през 2017 година е имал покана за участие в България.

"Кубрат е страхотен боксьор. Познаваме се от много време, но това е състезание. Радавам се, че ще се бия точно с него", каза съперникът на Пулев.

Марияна Борисова, която представяше WBA на днешното събитие изрази мнение, че който и да победи в този двубой, ще отвори пред себе си страхотни хоризонти в тежката категория, свързани с мачовете между Антъни Джошуа и Франсис Нгану и Олександър Усик и Тайсън Фюри.

Чар има 34 победи и 4 загуби на професионалния ринг, като е в серия от шест поредни успеха.

Балансът на Кубрат е 30-3, като за последно той се би срещу поляка Андрей Ваврик и го победи в Калифорния през декември.

Източник: corner.dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини