От х:

Днес в x:

193 000 незаконни мигранти спрени от България по пътя им към Европа

176 000 опита на граждани на трети страни за Европейския съюз да влязат незаконно на територията на България са предотвратени до края на ноември от българските гранични полицаи. Това е увеличение с 13% в сравнение със същия период на 2022 г., съобщиха от МВР. Над 99% от общия миграционен натиск на държавната ни граница е по българо-турската зона. Към 175 500 са предотвратените опити на българо-турската граница. От януари до края на ноември са пресечени около 500 опита на граждани на трети страни да преминат на вход през българо-гръцката граница. Това е с 86% по-малко в сравнение със същия период на 2022 година.

По подадена от българските гранични патрули информация съседните гранични власти са задържали 616 мигранти на съпределна територия.

За месец ноември анализът на данните отчита намаление от 35% на регистрираните опити за незаконно преминаване на държавната граница, сравнено с предходния месец, което е характерно за този период от годината.

От началото на 2023 г. служителите на МВР са задържали на вход, на изход и в страната 17 186 незаконни мигранти. Гражданите на Сирия, Афганистан и Марко формират основния дял на задържаните по националности.

Благодарение на усилията на Гранична полиция и останалите полицейски структури общо над 193 000 незаконни мигранти са спрени по пътя им към Европа тази година.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини