От х:

Днес в x:

МБАЛ Хасково с цялата сума за декември, останалите - с по 1/2

Лекарите най-после получиха изработените пари за декември

Лекарите от хасковската многопрофилна болница дочакаха да им преведат парите по изработени клинични пътеки за декември, потвърдиха от лечебното заведение. Сумата от 700 хиляди лева е била получена вчера. За изработените пътеки през януари въобще не се говори, защото все още не всички болници имат сключени договори с Регионалната здравна каса.

Останалите общински здравни заведения са получили само 50% от дължимото. Отговорът от Касата е, че остатъкът от парите за последния месец на миналата година ще бъде получен най-рано в началото на март. На 100 процента се преведени и заработените пари в доболничната помощ /джипитата/.

Липсата на сключени договори за клинични пътеки държи в неведение болниците в региона за тазгодишните им делегирани бюджети. Неофициалните информации гласят, че съкращаването на средствата в сравнение с миналата година ще бъде от 40 до 50 %. Ако това се окаже факт, предвидените тримесечни корекции на бюджетите няма да спасят положението, коментираха управителите на болниците от региона.

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини