От х:

Днес в x:

„Хамас“ покани Илон Мъск да посети Газа

Висш представител на палестинското ислямистко движение "Хамас" отправи покана към американския милиардер Илон Мъск да посети ивицата Газа, за да се запознае на място с размера на разрушенията, причинени от израелските бомбардировки, предаде Ройтерс, цитиран от БТА.

"Каним го да посети, съобразно нормите за обективност и достоверност, ивицата Газа, за да види мащаба на кланетата и разрушенията, извършени срещу хората в Газа", заяви на пресконференция в Бейрут високопоставеният представител на "Хамас" Осама Хамдан.

Медийният магнат Мъск, подложен на нападки заради одобрението си за антиеврейски пост, разгледа място, атакувано от "Хамас" в Израел, и заяви, че се ангажира да направи всичко необходимо да спре разпространяването на омраза.

"За петдесет дни Израел пусна повече от 40 000 тона експлозиви върху домовете на беззащитни жители на Газа", каза Хамдан. "Призовавам американския президент (Джо) Байдън да преразгледа отношенията на САЩ с Израел и да спре да им доставя оръжия", добави той.

Хамдан също така призова международната общност бързо да изпрати специализирани екипи за гражданска отбрана, които да помогнат за изваждането на телата, които все още са блокирани под отломките. Според палестинското министерство на външните работи те са хиляди.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини