От х:

Днес в x:

Жена бе осъдена на смърт в Иран заради изневяра

Жена бе осъдена на смърт в Иран заради изневяра, предаде Асошиейтед прес, като се позова на държавни медии. 

Вестник "ИРАН" съобщи, че жената е работила като треньор във фитнес център за жени. Според информацията съпругът ѝ се е свързал с полицията миналата година, когато заварил жена си с друг мъж в дома им. Той също така открил с помощта на камери за видеонаблюдение, че жена му има връзки и с други мъже. 

Съгласно иранското законодателство жената има право да обжалва присъдата. В някои случаи хора биват осъждани на смърт чрез убиване с камъни заради изневяра - наказания, които може да бъдат смекчени до по-леки наказания след обжалване, отбелязва АП, цитирана от БТА.

Иран е поставен под международен натиск заради широкото прилагане на смъртното наказание. В сряда генералният секретар на ООН Антониу Гутериш каза, че в страната екзекутират хора "с тревожни темпове". През първите седем месеца от годината най-малко 419 души са получили смъртна присъда, което е с 30% повече, отколкото за същия период миналата година, отбеляза той.

През 2017 г. жена бе осъдена на смърт в Иран заради изневяра, но така и не бе съобщено дали присъдата е била изпълнена. Сред престъпленията, които се наказват със смърт в страната, са изневярата, содомията, убийството, изнасилването, въоръженият грабеж, отвличането и трафикът на наркотици. 

Миналата година двама  хомосексуални мъже бяха екзекутирани, след като бяха признати за виновни за содомия.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини