От х:

Днес в x:

Иван Костов: Кодгейт посегна на демокрацията

У нас не се разбира какво е това хибридната война. Това е битка за умовете и сърцата на хората, за тяхното възприятие за базови ценности - капитализъм, демокрация, свобода, права. Бившият премиер Иван Костов в студиото на Нова телевизия коментира Кодгейт именно на фона на хибридната война, на която жертва е и българското общество.

И в този смисъл настоящите избори, според Костов, не са избори за кмет, а избор за пътя на страната - към Европа, или към Евразия.

Иван Костов определи ситуацията от миналата седмица като „активното мероприятие“ в което са въвлечени много служби и институции, макар и да посочи, че се надява то да е плод на неспособността на ГЕРБ и на членове на ГЕРБ да разчетат ситуацията, в която се намираме. Народното събрание в лицето на неговия председател и председателския съвет няма абсолютно никакви правомощия и права по отношение на изборния процес и това е ажиотаж, посочи Костов. „ЦИК наруши закона и ни отне избирателни права. Защо ЦИК ще решава дали ние имаме доверие в машините."

Като цяло Иван Костов определи ситуацията, в която Българската държава се намира - „посегна се на демокрацията в нейната сърцевина - изборния процес, и то с участието на различни институции."

Затова е важно, по думите на Костов, тези които поправят конституцията, че нещата отиват до съда.

Дълбоката слабост обаче на институциите, се дължи на разделението на самото ни общество, а на върха е представител на руската пета колона, обясни Костов и не спести името му - президента Румен Радев, който още от първите президентски избори копира позициите на Кремъл.

На върха е представител на руската пета колона и продължават да се инсталират на върха послушни хора. Дори и службите не се ориентират в ситуацията, посочи Костов, затова и държавните ни мъже не могат да формират ясна и категорична позиция.

А те трябва да виждат истинската картина и рискове, а не да чертаят картини на пожелателно мислене, посочи Костов в отговор на въпрос дали има надежда за завръщане от една модерна европейска левица.

Явно е че ДАНС не може да се ориентира в това, което се случва. Видно е, че компетентостта на ниво служби е изключително ниска и всъщност службите не помагат на държавните мъже да формират позиция.

„Нещата опряха до кокъла“, заяви Иван Костов, отклонявайки се от израза с думата „нож“.

По отношение на избора, който ни предстои в неделя на балотаж, Иван Костов бе категоричен: „Не подкрепям никого не е избор в момента. Ние сме демократи, когато правим трудни избори, а не лесни“. В този смисъл бившият премиер ще гласува и призова всички да го направят.

 

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини