От х:

Днес в x:

Загиналите работници при срутването на скеле в Хамбург не са българи, а албанци

Четиримата загинали при срутването на скеле в северния германски град Хамбург не са българи, а албанци, съобщава албанската медия „Шчиптаря“, като се позовава на германски медии. Пети албанец е тежко ранен.

ДПА предаде на 30 октомври, че четиримата строителни работници, които са загинали при рухването на скелето са българи, но българското посолство в Берлин вчера съобщи, че не е постъпвала официална информация за загинали и пострадали българи при инцидента. 

Германски медии, цитирани от „Шчиптаря“, са потвърдили информацията за албанските строителни работници, загубили живота си на строителния обект. Говорител на полицията, цитиран от албанската медия, също отхвърли първоначалните данни за загинали българи.

Скелето, където работели албанските строители, е рухнало на 30 октомври сутринта върху асансьорна шахта, като е затрупало четирима души албанци. Телата на трима са били извадени изпод развалините, а германската медия „Билд“ съобщава за четвърто тяло на албанец, което остава затрупано. 

Двама от загиналите албанци и тежко пострадалият са идентифицирани, а самоличността на другите две жертви все още не е ясна, съобщи говорител на полицията в Хамбург пред германските медии. 

Не се съобщава граждани на коя държава са албанците.
 

Източник: dariknews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини