От х:

Днес в x:

20 ученици от Професионалната гимназия по транспорт и аграрни технологии „Н.Й.Вапцаров“, гр.Хасково се завърнаха от практика в Португалия

    20 ученици от Професионалната гимназия по транспорт и аграрни технологии „Н.Й.Вапцаров“, гр.Хасково се завърнаха от практика в Португалия.

    Проектът „Повишаване професионалното развитие на младите автотранспортни специалисти от ПГТАТ – Хасково“ се реализира по прогама Еразъм+ на ЕС. Практиката се проведе в гр. Брага, където ученици от специалностите „Автотранспортна техника“, „Електрически превозни средства“ и „Електрообзавеждане на транспортна техника“ заминаха в средата на октомври..

    В продължение на 2 седмици те практикуваха уменията си по професията, разпределени по екипи в автосервизи в Брага. През свободното време имаха богата културна програма- посещения на гр. Порто и други исторически и културни забележителности в Португалия.

    Учениците придобиха нови знания и практически умения за професионална работа в модерно оборудвани автосервизи под наблюдението на португалски инженери и ментори.

    Предизвикателството да се потопиш в реална работна среда в друга европейска държава бе огромно и учениците се справиха успешно с него, при което усъвършенстваха и езиковите си компетентности в областта на автотранспортната техника.

    Това е поредната практика на ученици от ПГТАТ в страна от ЕС по Програма Еразъм+. В края на тази учебна година отново 20 ученици ще проведат своята учебна практика но този път в гр, Малага, Испания.

     

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Последни новини