От х:

Днес в x:

Rolling Stones представиха новия си албум на парти в Ню Йорк с участието на Лейди Гага

Британските легенди на рока "Ролинг стоунс" късно снощи организираха парти в Манхатън, Ню Йорк, с участието на Лейди Гага, за да представят новия си албум, който от днес е на музикалния пазар, съобщават Ройтерс и АФП.

"Hackney Diamonds" е 24-ият британски и 26-ият американски студиен албум на рок ветераните и е първият от 18 години, включващ оригинален материал. Предишната тава на групата - "Blue & Lonesome", издадена през 2016, съдържаше само кавъри. 

"Ролинг стоунс", които са в седмото си десетилетие като рок група, свириха пред стотици зрители в клуб "Ракет", промотирайки новия си албум "Hackney Diamonds", донесъл им едни от най-добрите отзиви от десетилетия.

Осемдесетгодишният фронтмен на "Ролинг стоунс" Мик Джагър се пошегува, че поредното представяне в Ню Йорк е било част от мотивацията да се върне в студиото, за да запише албума, чието заглавие е препратка към британския жаргон за разбито стъкло.

"Толкова много ни липсваха представянията, че трябваше да се върнем и да направим още един албум", каза Джагър на заредената с енергия публика в средата на партито, на което се редуваха нови и добре познати парчета като "Jumpin' Jack Flash" и "Tumblin' Dice". 

Групата и преди е представяла свои албуми в Ню Йорк по зрелищен начин, като веднъж, например, се спусна по Пето авеню с камион с платформа. 

За финал на сцената заедно с "Ролинг стоунс" се качи Лейди Гага за изпълнение на парчето "Sweet Sounds of Heaven" - бавна, пропита с блус композиция от новия албум, която напомня класиката на групата от 70-те години "Moonlight Mile". 

Лейди Гага и Мик Джагър имитираха танцовите си движения, докато редуваха вокалите си - ексцентричната поп звезда в блестящ червено-черен гащеризон с един ръкав, а фронтменът на "Ролинг стоунс" в обичайната си тясна черна риза.

"Hackney Diamonds" е първият студиен албум с оригинален материал на групата след "A Bigger Bang" от 2005 г. и първият запис след смъртта на дългогодишния барабанист Чарли Уотс. Уотс почина през 2021 г. на 80-годишна възраст. Мястото му на барабаните зае Стив Джордан.

Освен Джагър, оцелялото ядро на групата включва китаристите Кийт Ричардс и Рони Ууд. 

Лейди Гага не е единствената гост-звезда в новия албум на "Ролинг стоунс". Звезден принос към "Hackney Diamonds" имат също Стиви Уондър, Пол Маккартни и Елтън Джон, както и дългогодишният басист Бил Уаймън, напуснал групата през 90-те години на миналия век. Уаймън се завръща за песента "Live by the Sword", в която се чуват и барабаните на Чарли Уотс преди смъртта му.

Албумът, продуциран от Андрю Уат, завършва с песента "Rolling Stone Blues" - кавър на песен на Мъди Уотърс, от която произлиза името на групата. 

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини