От х:

Днес в x:

Байдън ще направи обръщение към нацията довечера за конфликта между Израел и "Хамас" и войната в Украйна

Президентът на САЩ Джо Байдън ще произнесе реч в праймтайма довечера за конфликта между Израел и "Хамас" и войната в Украйна, съобщи Белият дом, цитиран от агенциите.

Той ще говори в 20:00 ч. източноамериканско време (00:00 ч. по Гринуич) от Овалния кабинет, откъдето президентите традиционно се обръщат към нацията в моменти от критично национално значение, отбелязва Франс прес.

"Утре (днес - бел. ред.) президентът Байдън ще се обърне към нацията по повод нашия отговор на терористичните атаки на "Хамас" срещу Израел и нестихващата безчовечна война на Русия срещу Украйна", заяви прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер.

Байдън ще произнесе речта си ден след завръщането си от Израел, където направи посещение в знак на солидарност след нападението на "Хамас" от 7 октомври, и в момент, в който той се готви да поиска от Конгреса общ пакет в размер на 100 милиарда долара, включващ пари за Украйна, Израел и за южната граница на САЩ, която е подложена на засилен мигрантски натиск.

Байдън, който е представител на Демократическата партия, обяви вчера в Тел Авив, че в следващите дни ще се обърне към Конгреса с призив за "безпрецедентен пакет в подкрепа на отбраната на Израел".

Законодателният орган на САЩ е парализиран вече повече от две седмици заради липсата на председател на Камарата на представителите.

Вчера за втори път американските конгресмени отхвърлиха кандидатурата на твърдолинейния републиканец Джим Джордан.

Самият той заяви пред репотери, че очаква днес номинацията му да бъде подложена на ново, трето гласуване, предаде Ройтерс.

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини