От х:

Днес в x:

Николай Ставрев е първият канидидат за кмет от 20 години, потърсил синдикатите от СРС „Подкрепа“ за разговор

Изображение 1 от 2

    Независимият кандидат за кмет на община Хасково Николай Ставрев бе на среща-разговор с представители на синдикатие от КТ „Подкрепа“. Те споделиха, че той е първият канидидат за кмет, който ги е потърсил, за да чуе какви са проблемите им и първият, който предлага да ги решават заедно.

    „Трима кметове, управлявали през последните 20 години, прекъснаха социалния диалог със синдикатите. Вие сте първият, който още отсега дава заявка, че ще го възстанови“, каза председателят на СРС „Подкрепа“ - Хасково д-р Димитър Виденов. Той допълни, че през годините е имало срещи, давани са обещания, но без реални резултати. Виденов се оплака от липсата на отраслов съвет за тристранно сътрудничество. Също така обясни, че от 2015 г. в региона не е подписван колективен трудов договор в сферата на образованието, а се използвал националният, но всяка община си имала специфики, които не можели да бъдат обхванати. Заместник-председателят Марио Бисеров посочи, че в сферата на образованието проблемите са най-видими и най-много. Той обърна внимание и на случващото се през последните години в енергийния комплекс „Марица – Изток“, където от региона работят между 3 000 и 5 000 души.

    Ставрев благодари, че от „Подкрепа“ са се отзовали на поканата. Той се ангажира, че ако стане кмет, тези срещи ще станат регулярни през няколко месеца.

    „Нашата идея е да възстановим диалога между общината и синдикатите. Говорейки за образованието, всяка година преди определянето на план-приема ще имам срещи с бизнеса, на които ще се обсъжда нуждата им от подготвени кадри. След това ще следват консултации с МОН и при необходимост ще се разкриват нови специалности, за да запазим младите хора в Хасково“, посочи кандидатът за кмет. Ставрев каза още, че в периодични срещи с бизнеса и предприятията ще се запознава с техните проблеми: „Сега този диалог липсва, а искаме да сме партньори със синдикатите и бизнеса, за да може тази община да върви в правилната посока. Няма как, ако работим на парче с определени фирми, нещата да ни се получат“, категоричен е той. На срещата кандидатът за кмет на община Хасково посочи и част от приоритетите в бъдещата си работа.

    „Преди да се асфалтира една улица, задължително трябва да се търси становището на ВиК и Енергото, за да не се правят два пъти едни и същи неща“, каза той и изрази надежда, че преди второто тримесечие на 2024 г. ще се задвижи процедурата по изграждането на водния цикъл на града. По думите му е престъпление в 21 век да има села без вода. „Хората наистина искат да усетят разликата. 15 години нищо не се е случило поради неразбирателство между институциите. Надявам се това да е началото на срещите между нас“, завърши Николай Ставрев.

    Припомняме, че независимият кандидат за кмет Николай Ставрев, който е с номер 69 в интегралната бюлетина, е подкрепен от няколко политически формации - Коалиция „БСП за България“, Коалиция „България на регионите“, Коалиция „Продължаваме промяната - Демократична България“, ПП „Български възход“, ПП „Ние идваме“ („Спаси Хасково“) и други.

    Купуването и продаването на гласове е престъпление!

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Последни новини