От х:

Днес в x:

Стефан Сабрутев внесе в Община Смолян искане за прекратяването на обществена поръчка за битовите отпадъци

Днес в деловодството на Община Смолян Стефан Сабрутев и представители на Инициативен комитет „Бъдеще за Смолян“ внесоха официално искане за прекратяване на обществена поръчка за третирането на твърди битови отпадъци между Общината и частно дружество.
Действията на Сабрутев и членовете на инициативния комитет, който издигна неговата кандидатура за кмет, са продиктувани от решение на Община Смолян от 23 септември тази година за одобряване на обществената поръчка и преминаване към активно изпълнение на договора по нея.
„Провеждането на този вид обществена поръчка, обвързваща община Смолян с важни решения, които касаят ключови дейности на общината, преди местните избори е тенденциозно и далеч от интересите на гражданите.“ пише в искането.
В него Сабрутев и представителите на комитета напомнят и за подписката, която бе инициирана от тях и вече събра над 4000 подписа от смолянчани.
„Подписката, която инициирахме по този въпрос, показва ангажираността на гражданите на Смолян с тази тема и поставя под съмнения всички решения, които досега са взимани в тази посока в община Смолян.“, казва още документът.
В искането се споменават и съмненията на инициаторите за начина на провеждане на обществената поръчка и съмненията за нейното компрометиране.
Сабрутев и членовете на комитета очакват незабавна отмяна на обществената поръчка.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини