От х:

Днес в x:

Анелия Гешева е носител на Националната награда „Изворът на Белоногата“

    Анелия Гешева е тазгодишният носител на наградата “Изворът на Белоногата”. Журито на 23-то издание на Националните литературни празници в Харманли й присъди престижното отличие за цялостно творчество и принос в българската литература.

    Тя получи наградата си в Културен център на Харманли. Церемонията с поетичен рецитал води харманлийският поет Георги Николов. В традиционното литературно четене се включиха поетите Петко Каневски, Росица Станева, Анелия Черкезова, Демир Демирев, Боряна Станева, Ели Видева и Георги Николов.

    Тазгодишният лауреат, поетесата, писателката и журналистката Анелия Гешева е родена във Видин. Завършила българска филология в СУ “Св. Климент Охридски”, работила е като журналист и PR-консултант, медиен експерт и ръководител на Регионален център на СЕМ. Член е на Съюза на българските писатели. Автор е на стихосбирките „Да пожелая бездната“ /1997/, „Жената на Ницше“ /2002/, „Рус, зеленоок, далечен“ /2005/, „Зимна градина“ /2006/ и „Контролен изстрел“ /2019/ и на сборниците с разкази – „Моноспектакъл за провинциална госпожица“ /2000/ , „Разсечена вода“ /2004/ и „Още едно копче надолу“ /2013/.

    Носителка е на национални и регионални награди за поезия и проза.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини