От х:

Днес в x:

Въглищните райони: Борисов, Атанасов и Пеевски внесоха предложението за новата комисия

Проекторешение за създаване на Комисия за контрол върху управлението на средствата от еврофондовете е внесено в деловодството на Народното събрание, съобщи пресцентърът на институцията. Проекторешението е с вносители Бойко Борисов (ГЕРБ-СДС), Атанас Атанасов („Продължаваме промяната – Демократична България“) и Делян Пеевски от ДПС.

В текста на проекта на решение се предлага думите „на подкомисията за контрол върху управлението на средствата от европейските фондове” да се заменят с думите „на Комисията за контрол върху управлението на средствата от европейските фондове”.

Справка в сайта на Народното събрание показва, че сега подкомисията за управлението на средствата от еврофондовете е с председател Деница Николова от ГЕРБ-СДС и се състои от петима народни представители.

Въглищните райони в основата на скандала

Вчера депутати от ГЕРБ-СДС призоваха правителството да промени по най-бързия начин Териториалните планове за справедлив преход на въглищните региони. Те са за областите Стара Загора, Перник и Кюстендил. Плановете са отложени за приемане в петък от правителството, организира се бързо обществено обсъждане, без да са уведомени заинтересованите страни, обяви на извънреден брифинг в парламента Красимир Вълчев. Не знам дали волно или неволно, но всъщност тези изявления направо лъжат хората за това за какво става дума, коментира по-късно пред журналисти премиерът Николай Денков. 

Днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви пред журналисти в парламента, че подкомисията за контрол на еврофондовете ще стане комисия. Тя ще подготвя критериите за фирмите, които ще кандидатстват по Териториалните планове за справедлив преход на въглищните региони, обясни той. 

Тази сутрин Делян Пеевски обяви, че от ДПС са разговаряли с ГЕРБ и с премиера. Той уточни, че няма да се разглеждат фирми, а критерии как да се случат нещата, за да има пълна прозрачност съгласно европейските изисквания, за да има ясно и прозрачно финансиране, което да допринесе за осигуряване на работни места и развитие на региона. Програмата се отваря догодина, трябва да има ясни критерии как се избират компаниите и какво ще донесат за региона като развитие, посочи депутатът от ДПС. 

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини