От х:

Днес в x:

Многократно награждаван полицай е прострелял починалия в София младеж

Многократно награждаван полицай, със 7 години стаж в МВР, е прострелял 18-годишният младеж в София вчера, който по-късно почина. Това съобщи днес директорът на СДВР Любомир Николов. Той допълни, че стрелялият полицай е на 33 години и е закарал със служебния си автомобил простреляния до болница.

18-годишният младеж беше убит вчера, няколко часа след като заедно с още двама души извърши грабеж на две момичета и опита да избяга от преследващите го полицаи.

Директорът на СДВР подчерта, че преди да стреля, полицаят е извикал три пъти "Полиция! Стой! Ще стрелям", което е потвърдено и от очевидец. Николов посочи, че е имало два предупредителни изстрела, преди да се стреля по бягащия младеж. От Софийска градска прокуратура пък уточниха, че от видеозапис се вижда, че преди да стреля полицаят е заел позиция за стрелба. Предстоят експертизи, които да установят дали попадналия в горната част на тялото куршум не е рикоширал.

По данни на СДВР убитият и другите двама души, които бяха задържани по случая, са извършили серия от грабежи в района на инцидента по идентичен сценарий на снощния. Облечени със суичери и маски те са нанасяли удари с тръба или гумена палка на жертвите на грабежите, като за ги заплашвали и с оръжие. Любомир Николов описа тримата младежи като "стари наши познайници, извършили много грабежи в района".

Двамата задържани са непълнолетни и спрямо тях е взета мярка задържане под стража за 48 часа, като днес предстои съдебно заседание, на което да се реши дали тя трябва да бъде удължена.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини