От х:

Днес в x:

Проливни дъждове предизвикаха хаос в Испания

Близо 10 000 души в един от североизточните испански градове нямаха право да напускат домовете си днес поради рисковете, които крият силните бури, преминаващи през района, след като националната метеорологична служба обяви най-висок червен код за лошо време в Мадрид и други населени места, предаде ДПА.

На жителите на каталунския град Алканар беше забранено да излизат навън до второ нареждане поради опасност от наводнения заради продължаващите бури, съобщиха службите за спешна помощ.

На гражданите в Алканар беше препоръчано също така да се качат на горните етажи на жилищните си сгради, ако е възможно.

За 24 часа този уикенд в Алканар са паднали 215 литра дъжд на квадратен метър.

Очаква се гръмотевичните бури, градушките, проливните дъждове и силните ветрове да продължат поне до утре сутринта в някои райони на Испания.

Движението на влаковете между Валенсия и Барселона беше преустановено заради проливните дъждове, съобщи испанската железопътна компания Ренфе (Renfe).

В части от областите Андалусия и Кастилия - Ла Манча, както и столицата Мадрид, беше обявен най-висок код за предупреждение за опасни метеорологични условия от метеорологичната служба AEMET.

Няколко селски пътища и паркове трябваше да бъдат затворени поради наводнения.

В Мадрид футболната среща от първа дивизия между Атлетико (Мадрид) и Севиля беше отложена днес само няколко часа преди началото ѝ.

Лошите метеорологични условия отнеха вчера живота на двама мъже на възраст 34 и 31 години. Двамата са били на спускане с лодка в каньон в района на Сарагоса с група от още осем души, когато, според техните спътници, са паднали в бурните води и са се удавили.

Източник: bta.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Видеа по темата

Последни новини