От х:

Днес в x:

Два военни хеликоптера помагат за гасенето на пожара в Родопите, борбата с огъня продължава трети ден

Два хеликоптера от 24-та авиобаза – Крумово от състава на Военновъздушните сили участват в гасенето на големия горски пожар в Родопите, съобщиха от Министерството на отбраната (МО).

Хеликоптер AS 532 AL Cougar изпълнява задачи по гасене на пожара от 08:30 ч. сутринта, а в 11:10 ч. от авиобазата излетя и хеликоптер Ми-17. Водоснабдяването се осъществява от микроязовири край Асеновград и от река Белишка над град Лъки.

Вчера в помощ на огнеборците на земята двата хеликоптера извършиха общо 32 захода с водохвърляне за гасене на огъня от въздуха, отбелязват от МО. При изпълнение на задачите екипажите от 24-та авиобаза отново доказаха отлична подготовка при изключително сложни за работа условия и остават в готовност при необходимост отново да се включат в помощ на населението.

Горският пожар край Чепеларе продължава да гори трети ден, според информация от Южноцентралното държавно предприятие в Смолян.

Горски служители също участват в гасенето на пожара в района, съобщиха по-рано през деня от Министерството на земеделието. Пожарът е в борова гора, като засегнатата площ е вече над 1000 дка. Има отделни огнища, които не са локализирани. Продължава работата и с тежката техника на Южноцентрално държавно предприятие, с която се осигурява достъп за противопожарните автомобили през труднодостъпния терен, правят се просеки срещу разпространението на огъня.

За момента няма опасност за близките населени места. Община Чепеларе обяви снощи частично бедствено положение заради пожара.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини