От х:

Днес в x:

Австрийската полиция установи нов маршрут за превеждане на мигранти към Германия

По данни на австрийската полиция вероятно нов маршрут за нелегален превоз на мигранти минава през Линц, провинция Горна Австрия, съобщи австрийското радио и телевизия ОРФ. Властите предполагат, че след успешните полицейски акции по главните маршрути, трафикантите търсят нови пътища и един от тях е през Линц, смята Кристиан Шустер, криминалист от Горна Австрия.

Аргументът за подобно твърдение е фактът, че само за няколко дни тук са заловени две групи, които търсят малките гранични пунктове за Германия северно от Линц. 

Полицаите са спрели вчера малък товарен камион с 53-ма души, сред тях десет деца, най-малкото от които двегодишно. Хората били транспортирани при опасни за живота условия и още в събота са се оплаквали от липса на въздух. Властите са задържали четиримата трафиканти на възраст от 18 до 28 години.

Само ден преди това на граничния пункт Валзенберг, провинция Залцбург, полицаи са задържали след преследване двама трафиканти - германска гражданка и сириец, двамата на 21 години, превозвали нелегално 11 турски мигранти за Германия. В хода на преследването са били ранени двама полицаи, препречили с полицейския автомобил пътя на опитващите се да избягат трафиканти.

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини