От х:

Днес в x:

Атанас Атанасов от ПП-ДБ: Наложително е свикване на Съвета по сигурността към Министерския съвет

Наложително е спешно свикване на заседание на Съвета по сигурността към Министерския съвет, на което да се предложат конкретни мерки и задачи за ограничаване на рисковете и противодействие на актуалните заплахи за националната сигурност. Това написа съпредседателят на парламентарната група на „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) Атанас Атанасов в фейсбук страницата си. 

Според Атанасов след убийството на Алексей Петров се забелязва, че „руската агентура у нас е получила инструкции да се възползва от създалата се ситуация и да работи за провокиране на политическа дестабилизация в страната“. Основна задача на специалните служби и на целия сектор за сигурност е да поставят под засилен оперативен контрол криминалния контингент, свързан с руската организирана престъпност и да предотвратят по-нататъшна ескалация на напрежението, посочва политикът.

От „Продължаваме Промяната“ в позиция днес посочват:

Не коментираме спекулации, зад които прозира желанието на президента да няма редовно правителство, за да се върнат "служебните" схеми, недосегаеми заради контрола върху службите за сигурност.

Напомняме, че все още главният секретар на МВР и шефът на ДАНС са назначения на служебното правителство и с подписа на президента Радев. 

От ПП сме категорични, че промяна в службите е наложителна и ще работим докато не я постигнем.

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини