От х:

Днес в x:

Рая Стоянова с първа стихосбирка-цветна палитра, като самата нея

    Пред гости, приятели и почитатели на римите 19-годишната Рая Стоянова от Хасково представи днес първата си авторска стихосбирка „Палитра на чувствата“.

    Тя е многолик талант и илюстрациите към 22-та стиха в книгата й са също нейни авторски, както и корицата. Като част от школа „Колорит“, с преподавател Веселина Делчева, Рая има натрупан богат опит и е получила възможност от преподавателката си да се докосне до различни техники в изобразителното изкуство. Затова, правейки стихосбирката решава, че ще разшири полезрението на проекта си с рисуване и ще вложи и уменията си в графичния дизайн.

    Броят на стихотворенията, които е отпечатала, не е случаен. Тя влага в числото 22 символика, понеже сборът на двете двойки е 4. Четворката пък е нейното любимо число. „Това е числото на квадрата и за мен олицетворява пълнотата и всички страни на свободата и света като цяло“, споделя възпитаничката на Природо-математическата гимназия „Акад. Боян Петканчин“.

    За заглавието на стихосбирката „Палитра на чувствата“ авторката казва: Всеки от нас носи в себе си една вселена, всеки е една палитра, светът не е черно-бял, а много цветен. Нужно е да го усетим и да се научим да го възприемам такъв, какъвто е-прекрасен.

    Издава, че вече работи по нов проект, но подробностите пази в тайна.

    Обича да излива емоциите си и в думи, и в картини и като всеки многоцветен човек по този начин действа и с публиката си. Затова и днешното събитие се превърна в прекрасен спомен за публиката й. А талантът й да общува и комуникира, я отвежда в СУ в новата специалност „Комуникационен мениджмънт“, в която тази есен Рая ще е първи курс.

    Точно като нея-млад и амбициозен, човек, който иска да говори със света и го прави по най-добрия начин-споделяйки чувствата и емоциите си открито, е и редакторът на стихосбирката на Рая Стоянова-Добромир Зафиров. Той е носител на редица отличия за поезия още от ученическите си години. Роден е в Димитровград, но в момента живее в София, където учи право. Поема редакцията на първата стихосбирка на Рая покрай общ познат.  Интересното е обаче, че поради редица стечения на обстоятелства двамата с Рая никога не са се виждали и цялата комуникация е ставала онлайн. До днес. Двамата млади автори се срещнаха за първи път на живо, а присъствието на Добромир беше прекрасна изненада за Рая, но и нейната най-голяма емоция днес.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Коментари в сайта

    Последни новини