От х:

Днес в x:

Пожар избухна в силози за зърно на френско атлантическо пристанище

Повече от 80 пожарникари се борят с огъня, който избухна днес в силози за зърно на френското пристанище Ла Рошел на Атлантическия океан и така прекъсна дейността на един от най-големите центрове в страната за износ на зърно, предаде Ройтерс.

Пожарът е започнал около 8 часа сутринта (9 ч. българско време) и се е разпространил до четири силоза, използвани от компанията "Сика Атлантик", съобщиха местните власти.

Служители на "Сика Атлантик" и на компании, наели съседни силози на терминала, бяха евакуирани. Няма данни за пострадали хора.

Пламъците са овладени и не са стигнали до помещенията, в които се складира зърно, заяви представител на "Сика Атлантик".

Франция е най-големият производител на зърно в Европейския съюз и терминалът в Ла Рошел, известен като Ла Палис, играе важна роля за износа, тъй като обслужва по-големи кораби тип "панамакс", отбелязва Ройтерс.

Това лято на пристанището е било натоварено голямо количество ечемик за Китай, но графикът сега не е натоварен, сочат данни, събрани от компанията за изследване на пазара "Рефинитив".

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини