От х:

Днес в x:

Украйна заяви, че не е атакувала и няма да атакува цивилни плавателни съдове

Високопоставен съветник на украинския президент заяви днес, че Украйна не е атакувала и няма да атакува цивилни плавателни съдове или каквито и да било други невоенни обекти в Черно море, като нарече съответните руски твърдения "измислени", предават Ройтерс и БТА.

По-рано през деня руското министерство на отбраната каза, че е осуетило опит на Украйна да атакува през изминалата нощ с безпилотни катери руски цивилни плавателни съдове в Черно море.

"Без съмнение тези изявления на руските представители са измислени и не съдържат и капка истина. Украйна не е атакувала, не атакува и няма да атакува цивилни плавателни съдове или каквито и да било други граждански обекти", заяви за Ройтерс Михайло Подоляк, съветник на украинския президент Володимир Зеленски.

Няколко часа по-рано руското министерство на отбраната съобщи за нападение от украински военноморски дронове на руски патрулни кораби в югозападната част на Черно море. Става дума за корабите "Сергей Котов" и "Василий Биков" от Черноморския флот, изпълняващи задачи по контрол на корабоплаването в югозападната част на Черно море, на 340 км югозападно от Севастопол.

Украйна започна да използва по-интензивно военни морски дронове срещу вражески цели в морето. Именно те атакуваха Кримския мост на 17 юли. Руснаците са в паника заради трудностите при справянето с тези оръжия, пише Униан.

Министърът на цифровата трансформация Михаил Федоров потвърди, че експлозията на моста е причинена от морски дронове, които Украйна започна да произвежда. Освен това морски дронове многократно са атакували руски военни кораби в открито море и в бази в Крим.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Случаен виц

Последни новини