От х:

Днес в x:

"Възраждане" излезе с позиция за подадения от Българския хелзинкски комитет сигнал в прокуратурата срещу партията

"Възраждане" излезе с позиция, разпространена до медиите, във връзка с подадения от Българския хелзинкски комитет (БХК) сигнал в прокуратурата срещу партията. 

По-рано днес от БХК съобщиха, че са изпратили сигнал до изпълняващия функциите на главен прокурор Борислав Сарафов за предприемане на действия за разпускане на партия "Възраждане". В него се посочва, че с дейността си партията и нейният лидер Костадин Костадинов целят "да разрушат демократичния правов ред в България". Сигналът е подписан от десетки общественици и граждански активисти. 

"Това не е нещо ново за нас от „Възраждане", тъй като подаването на подобни сигнали се е случвало много пъти. Тези сигнали обикновено изразяват политическата воля на определена партия, а бърз прочит на списъка с имената на подкрепилите го "интелектуалци" показва коя е тя. Те всички са гласоподаватели и дори са били в листите на коалицията ПП-ДБ", заявяват от политическата сила.

От "Възраждане" посочват, че не е ясен и критерият, по който подписалите сигнала са определени като интелектуалци. "Очевидно е, че те самите се възприемат като такива, въпреки че в списъка виждаме имената на хора, които са известни с това, че са известни, виждаме хора в роднински отношения, което вероятно означава, че това да си интелектуалец се предава по роднинска линия, виждаме хора, които са почетни консули, и хора, които са страна по висящи съдебни спорове с "Възраждане", пише още в позицията.

За нас е странно защо същите тези "интелектуалци" не реагираха, когато ПП-ДБ намалиха бюджета за култура на 0,4 %, защо не реагираха, когато волята на 600 000 българи да има референдум не беше зачетена и с това беше нарушен законът, защо не реагираха, когато беше жестоко убит 24-годишен младеж, защо не реагираха за случая на момичето, което беше жестоко нарязано с макетен нож, питат от "Възраждане" "За съжаление, последният случай е използван от ПП-ДБ, за да обслужи политическите им цели в опита им да достигнат до хората с активна гражданска позиция", смятат от партията. "По подобие на вече установената практика очевидно ПП-ДБ използват трагедията за евтин политически ПР. Няма как иначе да обясним факта, че по места организацията на протестиращите в подкрепа на семейството на пострадалото момиче преминава през координаторите на ПП. Информация, достигнала до „Възраждане" от граждани“, пише в разпространената позиция.

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини