От х:

Днес в x:

Август ще е по-горещ от обичайното

Около и над обичайните ще са температурите през август, показва публикуваната от Националния институт по метеорология и хидрология прогноза за започващия утре месец.

Средните температури ще са около и над нормата, която за равнините е между 21° и 24°, за високите полета – между 18° и 20°, а за планините – между 13° и 17°.

През първата половина от месеца ще бъде предимно слънчево, с температури около, в източната половина от страната и над климатичните норми. В часовете около обяд и следобед ще се развива купеста облачност, но валежи ще има на малко места, ще бъдат с петнист характер и краткотрайни. По-голяма е вероятността за такъв тип валежи около 5,6 и 10 август. Те ще бъдат последвани и от краткотрайно относително захлаждане.

През втората половина от месеца по-голяма е вероятността в по-голямата част от страната температурите да бъдат по-високи от обичайните, както и да е предимно слънчево и сухо, почти без валежи.

Най-ниските температури през месеца ще бъдат между 13° и 18°, а най-високите – между 35° и 40°.

В по-голямата част от страната месечната сума на валежите през август ще е около нормата, която за равнините и високите полета е между 30 и 50 л/кв.м, за Черноморието – между 20 и 35 л/кв.м, а за планинските райони – от 50 до 80 л/кв.м.

Източник: offnews

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини