От х:

Днес в x:

Пребита, рязана и обезобразена от приятеля си. Прокуратурата проверява лека ли е телесната повреда

Наблюдаващият прокурор е назначил допълнителна съдебномедицинска експертиза за прецизиране на вида и характера на причинената телесна повреда на обезобразеното 18-годишно момиче в Стара Загора. След изготвяне й прокурорът ще прецени дали да поиска по-адекватна мярка за неотклонение за извършителя предвид обществената опасност и квалификацията на престъплението, съобщиха от държавното обвинение.

Младата жена е в болница, след като е обезобразена от своя приятел с макетно ножче и има разрези по ръцете, краката и гърдите, заради които са й направени 400 шева.

От прокуратурата предоставят информация за развитието по случая до момента.

На 27 юни 2023 г. Районната прокуратура в Стара Загора е уведомена от Областната дирекция на МВР за образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.129 ал.2 вр.ал.1 от Наказателния кодекс с пострадало лице - 18-годишното момиче, което споменават с инициали Д.М. По случая веднага започнало разследване под ръководството на наблюдаващ прокурор от Районната прокуратура и разследващ полицай от 1-во Районно управление на МВР в града. Проведени са първоначални действия по разследването - оглед на местопроизшествието, претърсване, изземване и освидетелстване на пострадалата млада жена.

От държавното обвинение посочват също, че извършител на издевателството над момичето е 26-годишен мъж с инициали Г.Г. На 28 юни 2023 г. му е било предявено постановление от Районна прокуратура в Стара Загора за привличането му като обвиняем за престъпление по чл.129, ал.1 вр. ал.2 от Наказателния кодекс - за това, че на 26 юни 2023 г. е причинил средна телесна повреда на младата жена в град Стара Загора.

С постановление на наблюдаващ прокурор от 28 юни обвиняемият е бил задържан за срок до 72 часа. На 1 юли 2023 г. прокурор е изготвил и внесъл в Районния съд в Стара Загора искане да му бъде наложена мярка за неотклонение "задържане под стража". Искането е уважено, но мъжът е обжалвал мярката си за неотклонение пред по-горната инстанция и със свое окончателно определение от 5 юли 2023 г. Окръжният съд в Стара Загора е отменил определението решението за задържането му.

Разказът на близките

„На 26 юни съпругът ми се обади и ми каза, че дъщеря ни е пребита жестоко и нарязана с макетен нож. Разрезите бяха жестоки, с голяма дълбочина. По скалпа ѝ имаше множество рани от машинката. Емоционалното ѝ състояние е сринато. Тя ми разказа, че се е звъннало на домофона. Попитала е кой звъни, но първоначално никой не ѝ е отговорил. След това мъжът казал: „Аз съм” и тя е отворила. Според мен мотивът на престъплението е ревност. Бяха заедно четири месеца. Преди случилото се нямахме индикация за насилие. Не е имало заплахи”, разказа майката на момичето пред NOVA майката на жертвата. 

„Има разминавания между твърденията на Прокуратурата и съда. Не знаем дали е направил самопризнания. Как и кой реши, че това е лека телесна повреда? От болницата бяха в шок, когато видяха в какво състояние е момичето”, сподели приятелка на пострадалата.

От месец младата жена не се среща с никого и само мълчи. Близките на 18-годишното момиче все още се страхуват и пазят своята самоличност и тази на жертвата в тайна.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини