От х:

Днес в x:

Дебютът на филма "Барби" в Северна Америка се оказа още по-успешен

Рекордният дебют на филма "Барби" в кината през уикенда достигна по-високи от първоначалните прогнози с 162 милиона долара приходи от продажби на билети в САЩ и Канада, съобщи Ройтерс, позовавайки се на дистрибутора "Уорнър Брос.".

Очакваните резултати в неделя бяха малко повече от 155 млн. долара. 

"Барби" е филмът номер едно за годината в северноамериканската бокс-офис класация, надминавайки приходите от 146,4 млн. долара през април на "Супер Марио Bros.: Филмът".

Режисираната от Грета Гъруиг история за куклата на "Мател" събра и 194,3 млн. долара на 63 международни пазара през уикенда, което прави глобален дебют от 356,3 млн. долара.

"Барби" не само подобри рекорда за премиерен уикенд за 2023 г. Той също така надмина рекорда за първи уикенд за филм, режисиран от жена, предаде Асошиейтед прес. Досега той принадлежеше на "Капитан Марвел", чийто сърежисьор беше Ана Боудън, със 153,4 млн. долара от 2019 г. "Жената чудо" на Пати Дженкинс от 2017 г. дебютира със 103,3 млн. долара. Бюджетът от 145 милиона долара на филма "Барби" също така е по-малък, отколкото на  "Капитан Марвел" (152 млн. долара) и "Жената чудо" (200 млн. долара).

В световен мащаб той далеч надмина дебюта на "Жената чудо" с над 337 млн. долара срещу 228,3 млн. долара. Глобалният старт на "Капитан Марвел" беше по-висок - 455 млн. долара.

"Барби" се изправи срещу филма на режисьора Кристофър Нолан "Опенхаймер" в битката в киносалоните, наречена "Барбенхаймер". Окончателните данни нараснаха и за "Опенхаймер". Историята на създаването на атомната бомба донесе 82,4 млн. долара в САЩ и Канада от петък до неделя, при прогнозирани в неделя 80,5 милиона долара.

На 78 международни пазара "Опенхаймер" събра общо 98,0 млн. долара, което в световен мащаб възлиза на 180,4 млн. долара.

И двата филма надминаха очакванията и помогнаха на северноамериканския бокс-офис да надхвърли 300 млн. долара едва за четвърти път в историята.

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини