От х:

Днес в x:

Руски ракети поразиха зърнен терминал в Одеска област

Руски ракети поразиха зърнен терминал на земеделско предприятие в Одеска област, съобщи местният губернатор, цитиран от Ройтерс.

По думите му двама души са ранени.

По думите на Олег Кипер, ръководител на Одеската ОВА, това е четвъртата атака на терористична държава в Одеска област за една седмица. Той потвърди, че попадението е в терминалите със зърно на едно от земеделските предприятия в Одеска област. При удара са унищожени 100 тона грах и 20 тона ечемик.

Русия атакува с ракети тип "Калибър", като е извела ракетоносителя на дежурство посред нощ. Ракетите са летели на много малка височина, така че попадението всъщност е дошло едновременно със сигнала за въздушна атака. Това съобщи ръководителят на Съвместния координационен пресцентър на отбранителните сили на Южна Украйна Наталия Гуменюк.

"Врагът продължава терора. И този терор несъмнено е свързан със сделката със зърно, тъй като доста предсказуемо, но все пак неприятно, тази нощ врагът атакува селскостопанско предприятие в Одеска област, за да унищожи запасите от зърно. Директно в хангарите със съхраняваното там“, каза тя.

"Коварството на противника е, че ударът е нанесен на две вълни", пояснява тя. Първоначално Руската федерация е изстреляла две ракети. И в този момент, когато спасителите на мястото на инцидента се борят с огъня, е нанесен нов удар, като е използвана същата тактика.

Пострадала е много селскостопанска и спасителна техника, добавя Гуменюк.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини