От х:

Днес в x:

"Тур дьо Франс" с мащабно представяне от Warner Bros. Discovery в Eurosport

  • Warner Bros. Discovery Sports Europe ще покаже цял месец колоездене, включващ всеки етап от "Тур дьо Франс" и "Тур дьо Франс жени със Zwift" на живо от 1 юли до 30 юли
  • Легендите на спорта Алберто Контадор, Филип Жилбер, Роби Макюън и Йенс Фойгт формират експертния екип на WBD
  • Повече начини за гледане на действието с предавания по телевизионния канал Eurosport, Eurosport App, Eurosport.com и в различни територии и в discovery+,  и GCN+, формират най-пълната възможност за гледане на Обиколката на Франция

Warner Bros. Discovery (WBD) Sports Europe ще представи екшъна "колело до колело" през юли, когато най-престижното състезание по колоездене в света се завръща на екраните на милиони зрители с началото на "Тур дьо Франс" и "Тур дьо Франс жени със Zwift".

Всеки етап от състезанието при мъжете и жените ще може да се гледа в цяла Европа по Eurosport, като за абонатите ще има непрекъснат стрийминг на приложението Eurosport App,  discovery+*, GCN+, а всички новини и мнения за състезанието ще бъдат достъпни на Eurosport.com. Посредством GCN+ WBD ще осигури и пряко предаване без реклами на "Тур дьо Франс" и "Тур дьо Франс жени със Zwift" за зрителите в Азиатско-тихоокеанския регион, както и пряко предаване на състезанието при жените в Близкия изток и Северна Африка.

Скот Йънг, главен вицепрезидент "Съдържанието и продукция" в Warner Bros. Discovery Sports Europe, споделя: "След историческото завръщане на Tour de France Femmes миналата година, през 2023 г. отново ще произвеждаме локализирано отразяване на състезанието за мъже и жени като дом на колоезденето.

Никой друг не разполага с опита в колоезденето и портфолиото от канали и платформи, за да разпространи най-голямото спортно състезание до милиони зрители в Европа и извън нея, и очакваме с нетърпение да разкажем историите от всеки етап за възможно най-широка аудитория."

Филип Жилбер, експерт по колоездене в Eurosport GCN, коментира: "Нивото на колоездачите винаги е най-високо за Тур дьо Франс. Всички се подготвят за Обиколката - тренировъчните и височинните лагери, прегледите - това не се вижда на същото ниво в Джиро или Вуелтата. Хората, колоездачите, отборите инвестират много повече, за да извлекат най-доброто от колоездачите. Когато отидеш на Обиколката, трябва да си на 100 %, тъй като всичко е по-трудно. Именно това го прави толкова специален."

Екипът на WBD за представяне на място за Тур дьо Франс включва двукратния шампион в Тур дьо Франс и един от най-великите колоездачи на своето поколение Алберто Контадор. Той ще си подели репортерските задължения от иновативната позиция на камерата на мотоциклета на Eurosport заедно с етапните победители в Тур дьо Франс Филип Жилбер и Йенс Фойгт, както и с бившия британски национален шампион Адам Блайт. Към тях се присъединяват и репортерите на място Лаура Месегер, Мат Стивънс, Андерс Милке и Луи-Пиер Фриле, които ще доближат зрителите до действието с ексклузивни интервюта с колоездачи и отбори преди и след всеки етап.

По време на Тур дьо Франс за жени холандската звезда Ирис Слапендел ще бъде водеща на WBD на място заедно с XXX.

Студиото за смесена реалност Cube ще се завърне за отразяването на Тур дьо Франс и Тур дьо Франс Жени на WBD, за да оборудва водещите с променящи се функции за анализ, базирани на данни, които ще симулират опасностите и представянето на пелотона, за да помогнат да се обясни действието от Франция на зрителите, които гледат в цяла Европа.

За да задържи феновете на колоезденето по-дълго време и да разкаже историите на своите състезатели, WBD ще предложи и редица допълнителни материали по време на Обиколката, включително премиерата на "Изкачване по наклон" по Eurosport в неделя, 16 юли, със стрийминг по discovery+ и приложението на Eurosport. 35-минутният документален филм хвърля светлина върху смелите пионерки на женското колоездене, които не се поддават на предразсъдъците, за да се състезават в Tour de France Féminin от 1984 г. до 1989 г., завършвайки на същите финиширащи линии, на които се изправят и мъжете колоездачи.

Любителите на колоезденето ще могат да се потопят зад кулисите и в историята на най-великата колоездачна надпревара с близо 200 филма за колоездене, достъпни единствено в GCN+. Компанията е създала колекция, която ще предостави на потребителите още по-неповторимо съдържание за Обиколката при поискване на всяко устройство по света, с документални филми, посветени на отборите, оформили Тур дьо Франс през последния век, от La Vie Claire до Team Sky; задълбочени профили на легендарните победители и икони на мъжкото и женското състезание; анализ на изкачванията и маршрутите, които могат да обърнат генералното класиране с главата надолу; плюс предизвикателства, които показват невероятните атлетични постижения на колоездачите от Тур дьо Франс и Femmes от миналото и настоящето.

GCN+ също така ще предложи на абонатите си единно място за съдържание за Тура, наред със състезанията на живо и по заявка, включително предаването Racing News Show, World of Cycling и кратки акценти, достъпни по целия свят. Приложението на GCN ще включва интерактивни функции, като викторини и анкети; преглед на информация за маршрута, ключови състезатели, които трябва да се наблюдават, и прегледи на етапи; както и ежедневно съдържание, включващо репортажи от етапи, резултати и обобщения на новини.
 
110-ото издание на Тур дьо Франс (1-23 юли) включва Grand Départ от Страната на баските - за втори път Испания е домакин на старта на най-емблематичното състезание в колоезденето. Маршрутът с 21 етапа е дълъг повече от 3400 км, а предишните двама шампиони Йонас Вингегаард и Тадей Погачар ще се изправят един срещу друг в борбата за заветната жълта фланелка.

Второто издание на възстановената осеметапна Обиколка на Франция за жени (23-30 юли) ще бъде най-доброто изпитание за колоездачите, като се откъсне от мъжкото състезание, тръгне от Централния масив и пристигне в Pau с финално изпитание по часовник след 956 км състезание. Супержената на колоезденето Анемиек ван Влеутен в момента е носителка на титлите във всички Големи обиколки, както и на дъговата фланелка на Световното първенство, и през 2023 г. отново ще бъде състезателката, която трябва да бъде победена.

Warner Bros. Discovery разполага с несравнимо портфолио от състезания по колоездене, което обхваща повече от 300 дни на живо годишно, с всяко състезание от Световния тур на UCI за жени и мъже, в допълнение към всяко състезание от Световните серии по планинско колоездене на UCI, Шампионската лига на UCI на писта и всяко състезание от Световния шампионат на UCI на шосе, планинско колоездене, писта и колокрос.


_____________________________________


*Warner Bros. Discovery държи правата за излъчване на Тур дьо Франс в Европа (изключително в 37 държави) и Азиатско-тихоокеанския регион (акценти само в Австралия и Япония; без Китай и Нова Зеландия).  
** Warner Bros. Discovery държи правата за излъчването на Tour de France Femmes в Европа, Близкия изток и Северна Африка и Азиатско-тихоокеанския регион.
***Стриймингът е достъпен по discovery+ в Австрия, Дания, Финландия, Германия, Италия, Нидерландия, Норвегия, Швеция, Обединеното кралство и Ирландия.

Всички репортажи от състезания, оригинално съдържание и ексклузивни документални филми за колоездене са достъпни целогодишно в GCN+ чрез приложението GCN, всички уеб браузъри, Amazon FireTV, Samsung Smart TV, AndroidTV, Chromecast, AppleTV и Apple AirPlay.


Експертите на Warner Bros. Discovery на място в Тур дьо Франс:
Филип Жилбер (етап 1-10)
Алберто Контадор (етап 1-3; 6-21)
Йенс Фойгт (етап 10-15)
Адам Блайт (етап 16-21)

Локалните студийни предавания на WBD ще включват:
Великобритания - Откъсването
Orla Chennaoui; Adam Blythe; Dan Lloyd и Robbie McEwen
Франция - Les Rois de le Pédale
Жералдин Вебер; Лесли Бойтрел; Гийом ди Грация; Джаки Дюран; Стив Шанел
Испания - La Montonera
Adrián Garcia; Alberto Contador; Eduardo Chozas; Dori Ruano; Saúl Miguel
Германия - Velo Club
David Marcour; Bernie Eisel; Jens Voigt
Италия - Tour 360
Giulia Cicchinè; Riccardo Magrini; Luca Gregorio; Moreno Moser

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини