От х:

Днес в x:

Обновиха помпена станция, захранваща две села

Изображение 1 от 3

    ВиК - Хасково завърши проекта „Основна реконструкция на помпена станция Светослав“ в община Стамболово със собствено финансиране, съобщиха от водното дружество.

    По време на реконструкцията бяха подменени намиращите се на територията на помпената станция довеждащи водопроводи (от каптажите до помпената станция), напорни водопроводи и смукателни водопроводи (вътре в станцията). Подменени бяха и всички тръбни разводки на територията на помпената станция, както и цялата спирателна и пусково-регулираща арматура. На изхода от помпената станция бяха монтирани водомери за контрол на водните количества, подавани към селата Светослав и Бял кладенец.

    Използваните материали са съвременни и съгласно новите технически и технологични изисквания, водопроводите са подменени с такива от полиетилен висока плътност (ПЕВП) с подходящите диаметри за съответните населени места.

    След направената реконструкция помпената станция може да осигури до 10 л/сек, което да обезпечи водоснабдяването на двете села.
    До настъпване на есенно-зимния сезон е планирана реконструкция на цялото електрооборудване на помпена станция Светослав, с което ще се гарантират добри експлоатационни характеристики на съоръжението в дългосрочен план и по-сигурно водоснадяване на селата Светослав и Бял кладенец.

    Помпена станция Светослав е построена и въведена в експлоатация в средата на 70-те години на миналия век и нейната реконструкция беше крайно наложителна.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини