От х:

Днес в x:

Първият хеликоптер за спешна медицинска помощ идва през декември

През декември ще се радваме на доставката на първия хеликоптер за спешна медицинска помощ, който ще бъде собственост на Република България. Това каза пред NOVA министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков. 

В началото на юли трябва да бъдат изпратени шестима пилоти или три екипажа за обучение, както и да бъде подготвен техническия състав, който също трябва да премине обучение, обясни министърът. 

Има възможност това, което служебното правителство е направило до момента относно въздушната спешна медицинска помощ, да бъде надградено до вариант, който да работи и да отговаря на европейските изисквания. Ще направим това, което е възможно, за да подобрим процеса и да го финализираме, допълни Гвоздейков. 

Той каза, че ще бъде направено всичко възможно в кратки срокове да се изгради модерна спешна помощ по въздух, която да е в полза на цялото общество. 

Георги Гвоздейков коментира още, че ще бъде направена ревизия на министерството от началото на годината досега. Министърът посочи, че вече има назначени трима заместник-министри. 

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини