От х:

Днес в x:

Гешев обяви, че е заплашван и скъса оставка

Главният прокурор Иван Гешев дава изявление в Съдебната палата. Той показа лист с оставката си и го скъса драматично.

Не ме е страх и правя, каквото трябва, и да става, каквото ще, заяви главният прокурор. Той изложи хронологично вижданията си за действията на "политическата мафия", олифархията и как се стигна до всичко това".

Започнах с битовата престъпност и зловредното руско влияние, продължих с олигарси, които сега се крият накъде в Дубай и Белград, каза Гешев. Някой даже подари кученце на Путин.

Политиката трябва да излезе от съдебната власт, заяви Гешев, като подчерта, че в момента се меси безогледно.

Всичко започнало преди месеци, когато получил завоалирано предложение предадено му от името на Бойко Борисов да стане посланик в Израел или да влезе в политиката, по думите му. После се стигнало до покушението срещу него, от което той е потресен. Това което се случило в следващите дни, той го подценил - медийна атака срещу него лично и срещу прокуратурата, каза Гешев и заговори в саркастичен тон за закона за контрол над главния прокурор. Според него "медийната истерия" била целенасочена, не можел да повярва, че трябва да се оправдава, че е жив. Мълчал поради лични причини, но дал интервю по съвет на ПР-ите и мислел, че с това е приключено. Но получил обаждане от Борисов, който го питал къде е семейството му и указание да спре да говори. След това видял в БТА интервю с Борислав - Боби Сарафов, обадил му се и той му казал, че го било много срам, но нямало какво да направи. И така до четвъртък, когато Мария Габриел каза, че първото, което ще направи, ако стане премиер, ще е да поиска оставката на главния прокурор.

Гешев каза, че е очуден от позицията на ДПС, които винаги били принципни. Много разговори провел Гешев от САЩ, от дома си, с политици и магистрати от ВСС. Няма какво да направя, знаеш какво става, имаш семейство и т.н., чул от тях. От думите му става ясно, че Борислав Сарафов и Бойко Борисов са в основата на искането за оставката му.

Гешев заяви, че след разговори с прокуратурите в Пловдив и Бургас, решил да прекъсне командировката си. Без да споменава име, той заяви, че след като се върнал в България, получил обаждане да подаде оставката си. Някой твърди, че "съм бъг в системата, който трябва да бъде отстранен, за да може тя да функционира, безпроблемно да се краде".

Всичко това показва състоянието на държавата и опорките - че съм всесилен, всевластен, че обслужвам ГЕРБ и БСП. След като всички се обединиха по такъв безапелационен начин, това показва едно - че съм на мястото си. Гордея се прокуратурата, подчерта неколкократно Гешев. Ще довърша мандата си независимо от всичко, ще продължа да служа на българския народ, завърши Гешев. Но в последния момент се впусна в отклонение как някой му се обадил да прекрати делото "Барселонагейт".

Аз ще довърша мандата си, натърти още веднъж той с обещание да измете "политическия боклук" и прокуратурата да продължи да работи по същия начин. Бог с нами и да живее майка България, завърши Гешев.

След този финал, главният прокурор съобщи, че е разговарял със заместниците си и утре ще поиска оставката на Сарафов, ако самият той не я подаде днес.

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Хи
    Химената
    4 -1
    14:24, 15 май 2023
    Сега бат Бойко- убиец български ще го инфарктира като всички неудобни които знаят всичко. Каскета е загазил яко. Борисов - убиец български до сега не е простил на никой. Млади момчета заминаха за една приказка.
  • 2
    Их
    Иха
    4 -2
    21:33, 15 май 2023
    Бил заплашван ли , с пиратки по пътя , ха ха ха ...
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини