От х:

Днес в x:

Концертният спектакъл „Реформаторът“ ще бъде представен в Перник на 16 май

Концертният спектакъл със заглавие „Реформаторът“ ще бъде представен в Перник на 16 май. Това съобщиха от екипа на Общинския драматичен театър „Боян Дановски“.  

Идеята и сценарият на творба са на Юлия Манукян. Сюжетът проследява историята на директор, който буквално е „спуснат отгоре“ без никаква квалификация и опитност. Същият, непознавайки реда и взаимоотношенията в един симфоничен оркестър, успява да сътвори куп безумия само за ден в Държавна опера - Бургас.

В музикално-сценичния проект участват актьорите Герасим Георгиев - Геро, Соня Ковчезлиева, Илиан Божков, солистката (сопрано) на бургаската опера Мария Цветкова - Маджарова, както и оркестърът на Държавна опера - Бургас под диригентството на Левон Манукян.

Пернишката публика ще чуе изпълнение на разнообразни музикални произведения, сред които „Унгарски танц“ номер 5 от Брамс, „Музикален момент“ от Шуман, „Малка нощна музика“ от Моцарт, части от „Пицикато полка“ от Шраус, „Маскарад“ от Хачатурян и др.

В музикалната програма са включени и обработки на български народни песни, както и на популярния шлагер „Фалшив герой“ на Тодор Колев. Произведенията са с нов оригинален аранжимент, дело на диригента Левон Манукян.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини