От х:

Днес в x:

Стела Бинева е златна медалистка на Националната олимпиада по астрономия

Изображение 1 от 5

    Два медала завоюваха възпитаниците на Природо-математическата гимназия „Акад. Боян Петканчин“ в Хасково на финалния кръг на Националната олимпиада по астрономия за ученици от 7-ми до 12-и клас.

    Във възрастовата група 9-10 клас  десетокласничката  Стела Бинева е на първо място със златен медал. Мартин Недев от девети клас е втори със сребърен медал.

    Ученици от ПМГ „Акад. Боян Петканчин“  се подготвят в групата по астрономия към училището с ръководители на Димитър Кокотанеков и Йоанна Кокотанекова. Техен ръководител на учениците за участие в олимпиадата е старшия учителят по физика и астрономия Магдалена Щерева.

    26-ото  издание на Национална олимпиада по астрономия се проведе в Пловдив. В рамките на три дни на финала знанията си демонстрираха  97 ученици. Те стигнаха до този етап, след спечелване  на двата предварителни кръга на състезанието -общински и областен, които се проведоха в училищата и в всички региони на страната.

    Победителите получиха медали и грамоти от членовете на националната комисия Никола Каравасилев и Александър Куртенков, както и от Силвия Стойчева, която е  главен експерт в Дирекция “Съдържание на предучилищното и училищното образование“ в МОН.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини