От х:

Днес в x:

Простреляха жена и дете във Варна. Преглед на националния печат

„24 часа": Простреляха жена и дете във Варна

Жена и дете са простреляни във Варна - това съобщиха за агенция "Фокус" от Националния медицински координационен център. Сигналът е подаден около 16,25 часа. Изпратен е екип на ЦСМП до хотел „Казабланка", квартал Виница. Жената е на 36 години и е с огнестрелна рана в областта на дясното

„Труд": Издирваният Гейзо: Ало, от 7 дни съм в Германия

Близо 200 барети, жандармеристи, униформени и цивилни полицаи са мобилизирани в хайка за бандата на Крокодилите, съобщиха от МВР вчера. Силите на реда са на крак вече второ денонощие, след като на магистрала "Тракия" в първите часове в неделя беше пребит и ограбен турчинът Мустафа Гюмюш. Грабежът беше последван от престрелка с полицията, при която един от бандитите - Димитър Митров (Богровеца), падна убит.

"Престъплението е дело на групата на Емил и Евгени Милеви, известни още като Кроки и Гейзо, или като Крокодилите", убедени са софийските криминалисти. Те гонят двамата братя не от 2 дни, а от 12 г., но все не успяват да ги хванат и да ги дадат на съд заедно с достатъчно доказателства за деянията им.

Евгени Милев-Гейзо изненадващо ни отговори, когато му позвънихме вчера по телефона.

„Труд": Етажната собственост - пълен батак

На 1 май т. г. влезе в сила новият Закон за управление на етажната собственост, а на 1 ноември т. г. изтече срокът, в който трябваше да се проведат общи събрания или да се учредят сдружения на собствениците.

Проверка на "Труд" в цялата страна обаче показва печални резултати по приложението на закона.

Хвалят се само в община Пловдив. "Ние сме горди, че сме сред първите в страната, където действа електронен публичен регистър на сградите в режима на етажна собственост", заяви пред "Труд" зам.-кметът Руси Панчев.

В София нещата вървят тегаво - домоуправители подсказват, че нямат помощ от общините и се оправят, както могат. В някои общини кметовете подканват етажните собственици да правят общи събрания.

„Стандарт": Мутра преби Бате Николай

Мутра посегна на детския любимец Бате Николай. Актьорът бе пребит зверски посред бял ден на столичния булевард "Драган Цанков" вчера. Повод за саморазправата стана ожулен калник. Водещият на култовото тв предаване "Захарно петле" се прибирал с колата си от провинцията. Малко след кръстовището до Телевизионната кула бил засечен от тойота. Автомобилите леко се чукнали. Двамата шофьори излезли да се разберат.

"Такива артистчета като тебе трябва не да се бият, а да се убиват", изревал мъжагата от тойотата. После с кроше проснал Николай Николаев. Актьорът е откаран в "Пирогов" с рани по лицето.

Ще съдя хулигана до дупка, заяви Бате Николай от болничното легло.

„Стандарт": Бойко ни пита за новините на турски

Референдум ще каже дали да има новини на турски език по БНТ1. Това се разбраха премиерът Бойко Борисов, лидерът на "Атака" Волен Сидеров и шефката на парламента Цецка Цачева. Тримата се събраха в кабинета на председателя на Народното събрание, за да обсъдят идеята на националистите. "Въпросът е много деликатен, не бихме предприели никакви действия, които могат да се изтълкуват като акт срещу българските мюсюлмани", каза премиерът. Според него обаче с темата много се спекулира политически.

 „Монитор": 10 нови дела срещу Тузарите

Нови 10 дела е образувала прокуратурата след първия етап на акция "Тузари". Това съобщи вчера за "Монитор" зам. градският прокурор на София Роман Василев. Той обясни, че досъдебните производства касаят далавери за милиони левове. Делата са за укриване на данъци и пране на пари в особено големи размери. Досъдебните производства са образувани, след като от НАП изпратили доклади от ревизиите на съмнителните тузари. Оказало се, че те нямат доказани доходи, с които да покриват разноските по охолния си начин на живот.

„Монитор": Гърмяха с калашник по жената и детето на Джованито

Съпругата и 11-годишният син на известния варненски автокрадец Ивайло Паунов-Джованито бяха простреляни с автомат "Калашников". Екшънът се разиграл вчера около 16,30 часа във вилна зона Свети Никола край Варна. 34-годишната Маргарита Куртева се прибирала към дома си заедно с детето си, когато двама нападатели открили огън срещу тях с автоматичното оръжие. Пострадалите веднага са откарани в шоковата зала на болница "Света Анна".

„Монитор": Ръсят с луга и кварталните улици

Улиците в софийските квартали да бъдат ръсени с луга и смеси, а снегът да бъде ринат до "осигуряване на проходимост при зимни условия". Това предвиждат изискванията на Столичната община към фирмите, които ще кандидатстват за чистачи в града от средата на следващата година. През предишни зими вътрешнокварталните шосета се превръщаха в писти, тъй като снегорините не влизаха там. "За първи път е определено толкова подробно зимното почистване на улиците в кварталите. То ще се прави при осигурено финансиране", коментира пред "Монитор" зам.-кметът по екология Мария Бояджийска.

„Сега": ГЕРБ и "Атака" замазват кризата с референдум за новините на турски

В разгара на икономическата криза ГЕРБ и "Атака" изненадващо решиха да предложат да се проведе референдум за новини на турски език в държавните медии. Съобщението направи лично премиерът Бойко Борисов на съвместна пресконференция с лидера на "Атака" Волен Сидеров. Националистическата формация е инициатор на допитването.

Събирането на необходимите 48 депутатски подписа започва още днес, но те са практически осигурени, увериха от ГЕРБ и "Атака". Искането ще бъде гласувано от парламента и в рамките на един месец президентът трябва да насрочи допитването. По предположенията на специалисти организацията на референдума ще глътне към 18 млн. лв., колкото струваха последните парламентарни избори. Ако инициативата на ГЕРБ и "Атака" сполучи, това ще е първото допитване до народа от 1971 г. досега.

„Дума": Турска фирма пак обрича на гладен протест

По вина на мениджърите на турската фирма "Мапа Дженгиз" вчера бяха провалени преговорите по подписаното споразумение от 2 декември т.г. и протокола между социалния министър Тотю Младенов и мениджърския екип на фирмата. Това съобщиха от пресцентъра на КНСБ. В преговорите участваха представители на протестиращите български работници на автомагистрала "Люлин" и основната синдикална организация на КНСБ там.

Както писа ДУМА след посещение при тримата гладуващи в знак на протест български строители на магистралата, вчера трябваше да бъде разписан поетият ангажимент от ръководството на турската фирма да осигури равни условия на труд и заплащане за българските и чуждите граждани съобразно националното законодателство. "Мапа Дженгиз" обаче отказа да преговаря.

Заплатите за ноември отново са 2-3 пъти по-високи за турските работници за една и съща работа, при еднаква производителност. Това ще доведе до граждански протести с непредвидими последици, вина за което ще носи единствено мениджърският екип на "Мапа Дженгиз", предупреждават от КНСБ. Синдикалистите се обърнаха към директора на Националния институт за помирение и арбитраж с настояване за посредничество, както и към Комисията по правата на човека, вероизповеданията, жалбите и петициите на гражданите в 41-ото НС.

„Дневник": Строителни фирми сменят жилища с пътища

Големи строителни компании, които доскоро изграждаха предимно ваканционни, жилищни и голф комплекси, се пренасочват към магистрали и пътища. Някои от тях водят преговори за изкупуване на пътни фирми. Това показа проучване на "Дневник" за намеренията за участие в търга за магистрала "Тракия".

Причината за преориентирането са средствата от европейските оперативни програми - над 1 млрд. евро, предвидени за изграждане на пътна инфраструктура, на фона на стагнацията в жилищното строителство и туризма.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини