От х:

Днес в x:

Христо Бисеров става заместник на Доган. Атаман взе снега. Преглед на регионалния печат

Млади фермери ще съдят държавата за по 25 бона, съобщава във водещо заглавие вестник „Новинар Юг“. Недоволството било заради забавените траншове от по 25 хиляди лева от субсидията по програмата „Млад фермер“. Парите били преведени само за 5% от 114-те млади фермери в областта, информира лидерът на протеста, кметът на село Книжовник Атанас Колешев. Исковете ще бъдат внесени в съда днес.

„Автогара частна за 35 години“ Автогарата е димитровградската, за която трябват 500 000 лева за завършването и. В Димитровград предлагат обекта на концесия. Срещу тези пари всеки може да експлоатира автогарата в рамките на 35 години. Първата копка на новата автогара бе направена още по време на мандата на предишния кмет Хаджииванов. В момента всякакви строителни дейности са прекратени.

„Атаман взе снега“ Фирма „Атастрой“ на съпругата на областния ДПС лидер Мехмед Атаман, Айше, ще отговаря за снегопочистването в Хасково заедно с общинската Екопрогрес и фирма „Арис“. Машините за снегопочистването били с 4 по-малко в сравнение с предишната година.

„Димитровград запазва такса смет“ водещо заглавие от страница втора. Таксата в Свиленград пък скача с 25 %. Скокът в митничарския град се обяснява със закриването на собственото сметище и извозването на боклуците до Харманли.

„Риболовът в източната част на Злато поле-забранен“ Поредната лоша новина за рибарите. Ограничението идва по програмата за „Запазване, възстановяване и устойчиво развитие“ на защитената местност в димитровградска община. Редките видове във влажната зона ще бъдат пазени и чрез уебсайт който допълнително ще бъде изработен.

„Пържолата закова 8.50 преди Коледа“ Свинското нямало да поскъпва допълнително обещаха месарите. Въпреки че сумата изглежда не малка, в сравнение с миналата година тя е с повече от лев надолу. Една от малкото положителни последици от кризата.

„4 години решетки за бандит, млатил дядо колоездач“, водещо заглавие от страница 3-та. Рецидивистът Тихомир Шалаверов да лежи 4 години в затвора при първоначално строг режим. Това е присъдата на пловдивския апелативен съд, която потвърждава решението на хасковските магистрати. То бе взето по повод инцидента от февруари миналата година година в димитровградски парк. Тогава 74 годишен дядо тръгнал да празнува Свети Валентин с приятелката си, бил нападнат и пребит от Шалаверов който пробвал да го обере. Само минаващ наблизо полицай спасил дядото от обир и по тежки травми.

От вътрешните страници: „Не е проблем че ромите се увеличават, проблем е че не са интегрирани“ Доцент по демография към БАН, открива топлата вода на страница 4-та. Естествено че не се казва как да се интегрират. Народностното ядро намалявало, през 2050-та година българите ще бъдат 5.5 млн души. За сравнение-Турция ще бъде 100 млн. Но, тук явно няма проблем за госпожата от БАН. За работещите в БАН доскоро нямаше никакви проблеми. Сега се появи един, който може и да им е последен - Симеон Дянков.

Страница 6-та: „Димитър Господинов: Само физиката дели Григор от най добрите в тениса“ Димитър Господинов е баща и личен треньор на Григор Димитров. Засега активът на хасковлията е само един спечел сет от Надал. Дай боже нещата да се променят през тази година.

„14 чакат за бъбрек в Хасково“, водещо заглавие в „Хасковска Марица“ По повод международната седмица на донорството се констатира че в България липсват донори. В страната ни, манипулацията по трансплантация на орган е в пъти по-евтина отколкото в Пакистан например, но процедурата е доста усложнена, освен това мераклии за даряване нямало никакви. 3 от хасковско за последните три години си направили трансплантации. В Пакистан. Темата е развита на страница 4-та.

„Данъчните прибраха паспортите на 47 бизнесмени“ Тази мярка, плюс запор на недвижим имот, се оказват достатъчен стимул на длъжниците да почнат да си погасяват задълженията, констатрат данъчните.

Всяко трето дете от дом вкъщи за Коледа, съобщава от своята първа страница „Хасковска Марица“. За последната година, три деца от дом „Надежда“ са настанени в приемни семейства. 7 обаче ще си бъдат вкъщи само за празниците. Такова е и положението в „Дом Майка“ и Дете и „Асен Златаров“. Децата ще „вкусят от уюта на семейното огнище“...и се връщат обратно в дома. Да си родител само по празниците е цял бизнес за доста наши съграждани.

„Блок осъмна с разбити електромери“ водещо заглавие от страница трета. Блок на бул. „България“ се събудил с отворени електромери за да разбере че всъщност от EVN подменят вратичките на елтаблата. Имало човек, който да охранява електромерите, абонатите били уведомени. Абонатите обаче не са чували за намерението на монополиста. Ще чуят и видят коледните сметки за ток, в това няма съмнение.

„Христо Бисеров-заместник на Доган“ Ахмед Доган щял да реформира ДПС, четем на страница втора. Бившия седесар Бисеров щял да му бъде дясната ръка. Чак до заместник шефското място на правовото движение. Щял да отговаря за организационната политика.

„Е. Масларова дари инвалид“ Социалистическата депутатка подари инвалидна количка на човек от тополовградското село Срем. Човечецът може само да съжалява, че госпожата не му ремонтира жилището. Колкото и да струва количката, едва ли е повече от 19-те хиляди лева на квадратен метър, с които бившата социална министърка ремонтира домове на нуждаещи се.

Това бе по интересното от днешната местна преса

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини